20.10.2016

Майката на нахапаното в ясла момиченце: Една от сестрите не изглежда психически здрава

И друг път дъщеря ми се е връщала с рани, защото са малки деца, но така жестоко. Това разказа Ваня Риза, майка на малкото момиченце, което бе зверски нахапано в детска ясла в Бургас.

Още

Ути скочи на една от съквартирантите: Децата ти трябва да се срамуват от теб! (СНИМКИ)

Войната срещу чалгата в Къщата на „ВИП Брадър” влезе в нова светлина. Замесени в нея са Ути и Емануела. На последните номинации готвачът я посочи за изгонване. 

Станишев за Цачева: "Особен талант" е нужен с една фраза да обидиш младите десни и зрелите леви

Ген. Радев спечели дебата с искреност, дипломатичност и държавническо мислене. Без клишета. И без обещания. Мъжко поведение, подчерта бившият лидер на БСП

Търговец от Мосул пред „Дейли Мейл”: Ето как „Ислямска държава” планира да отприщи ада в последната битка за града

Рискувайки живота си, търговец от Мосул разкрива как терористичната групировка „Ислямска държава” се готви да даде отпор на мощната офанзива, която водената от САЩ коалиция планира в иракския град. Той предупреждава, че джихадистите няма да се поколебаят да използват местното население като жив щит, съобщава „Дейли Мейл”.

Проучване: Тръмп и Клинтън имат еднакво ниво на подкрепа

  Кандидат президентите Хилари Клинтън и Доналд Тръмп имат еднакво ниво на подкрепа след третия и последен телевизионен дебат помежду им вчера, предаде БГНЕС. По данни на интернет-изданието "Инвестър бизнес дейли" и изследователската служба "ТехноМетрика Маркет Интелидженс" (IBD/TIPP Poll) Тръмп има подкрепата на 41% от допитаните, а Клинтън – 40 процента. В същото време, когато на избирателите бе предложено да избират между двамата, 43% подкрепиха Клинтън, а 41% - Тръмп. Според допитване на социологическата служба на Университета на Южна Калифорния, направено по поръчка на вестник „Лос Анджелис таймс“ двамата имат равна подкрепа – по 44% от анкетираните. 

Акад. Воденичаров: Препоръчваме на политиците да последват учените и да седнат на една маса с македонските

Ние препоръчваме на българските политици отношенията ни с Република Македония да стават все по-близки и това, което гражданите на двете държави чувстват помежду си, да бъде реализирано на политическо ниво. Това заяви акад. Стефан Воденичаров, председател на БАН. Повод за неговото интервю е призивът за диалог и приятелство на директора на Държавния архив на Република Македония Филип Петровски, пише БГНЕС. „Между гражданите на България и Република Македония няма никакви проблеми, те са на друго ниво“, каза академик Воденичаров и продължи: „Нека политиците да седнат и те да говорят също, както говорят учените на двете държави. Разговорите между нас текат съвсем спокойно, приятелски и колегиално. Ние си поставяме цели, които са полезни за двете държави. И държавните институции трябва да подпомогнат нашето сътрудничество“. Българската академия на науките /БАН/ и Македонската академия на науките и изкуствата /МАНИ/ отдавна работят за приятелството между двете страни. „Диалогът между двете академии започна преди 3-4 години. Учените от двете страни приеха, че трябва да седнем на една маса и да видим нещата, които ни сближават, а нещата, които ни разделят, по какъв начин да бъдат разрешени. Тук искам да подчертая, че що се отнася до различията, които се натрупаха през последните 100 години, те не са привнесени от нас, а отвън. Всичко това, което е сторено пак отвън, пречи на отношенията между самите хора и между двете държави“, заяви председателят на БАН. Той посочи, че преди месец учените от двете академии са се събрали в България, където са отчели резултатите от общата работа – около 30 проекта, а също така са набелязали да продължат работата заедно през следващите 3 години. „Не става дума само за наука, а за пълния спектър от теми, включително икономиката на България и Република Македония и представянето ни пред Европа“, разказа академик Воденичаров. Българската и македонската науки помагат за опазването на националната сигурност на двете страни. „Ние имаме общи проблеми“, каза председателят на БАН, който е всепризнат експерт в областта на отбранителната промишленост. Един от институтите на академията вече е подписал договор с предприятие от ВПК в Прилеп. „България и Македония могат да работят заедно по много съвместни проекти в отбранителната област. Можем да подпомогнем като цяло укрепването на съответните структури в двете страни. И в момента българската отбранителна индустрия ползва няколко предприятия в Македония като поддоставчици за някои изделия. Също така ние можем да излезем с общ продукт на трети пазари. От моите колеги в Македония знам, че има разбиране за едно такова сътрудничество в бъдеще“, заяви академик Воденичаров.