22.10.2016

Дяков: Потиснати сме, а нямаме и късмет

Капитанът на националния отбор на България Светослав Дяков единствен говори от футболистите при прибирането им от Швеция след тежките загуби от скандинавците и Франция в световните квалификации. Според него, на отбора му предстои много работа занапред. "Нови тежки загуби, няма какво повече да кажа,...

Още

Мирослав Попов: Потиснатият обществен дебат стои зад интереса към референдумите

Ние сме република с хубава конституция, но страна с периферен капитализъм - нискокачествен капитализъм, който продуцира нискокачествена политическа система. Тази позиция изказа в предаването „12+3“ политическият анализатор Мирослав Попов : Като общество имаме нужда да изговорим нещата, да съпоставим преценките и вижданията си, да чуем аргументите си – това е истинската причина да направим един референдум. Потиснатият обществен дебат е причина за референдума. Страховете от референдумите нарастват в цяла Европа, смята той: Имаме недостатъчно изградено и недостатъчно свободно мнение по много въпроси - не само в България, но и в Европа. Тук има да се разчистват лоши наслоения. Референдумът от септември 1946 отразява доминиращата политическа воля на българското общество в онзи момент - то скъсва с династията, разказа Попов, като направи историческа аналогия с предишни референдуми в България. Този референдум се провежда след две национални катастрофи в резултат на авантюристичната политика, в ситуация на умора от социалната конфронтация и разбирането, че светът върви в друга посока, обясни още той: Монархията, династията е била обречена – откъм власт, а не в лично качество. Цялото интервю с Мирослав Попов чуйте в звуковия файл.

Преборете есенната депресия и стреса с ароматерапия

Харесвате ли есента, вероятно я намирате за красива? А може би преходът от лятото към есента е труден период за вас, в който се чувствате потиснати? Не са малко хората, които страдат от есенна депресия. Не са малко и тези, при които са налице симптомите на депресия, но не предполагат, че тя е част от живота им.

Петър Хубчев: Не съжалявам, че поех националния отбор (ВИДЕО)

Светослав Дяков: Потиснати сме, но сами си го направихме

От "Пирогов" с тревожни разкрития за състоянието на детето, което падна фатално от люлка в Бабяк

Детето, което пострада след падане от люлка, е в тежко коматозно състояние. Това съобщи говорителят на болничното заведение Мария Пойразова, цитирана от "Фокус". По думите й детето е докарано с шийна травма. Вследствие на падането са потиснати дишането и сърдечната му дейност.

"Пирогов": Детето, което падна от люлка, е в тежка кома

Детето, което пострада след падане от люлка, е в тежко коматозно състояние. Това съобщи говорителят на болничното заведение Мария Пойразова, цитирана от "Фокус". По думите й детето е докарано с шийна травма. Вследствие на падането са потиснати дишането и сърдечната му дейност. Към този момент му се правят пълни изследвания.