27.10.2016

Чехия - Азербайджан 0:0 /репортаж/

Чехия и Азербайджан завършиха 0:0 и взеха по една точка в своята Група С. Гостите са втори в класирането с актив от 7 точки, а третата позиция е за Северна Ирландия с 4 точки....

Още

В Молдова откриха гробовете на 206 азербайджанци, убити през Втората световна война

Гробовете на 206 азербайджански граждани, убити по време на Втората световна война, са открити в Молдова, съобщава Azeri Press Agency, позовавайки се на Организацията на ветераните на Азербайджан, цитирана от Фокус. Откритието е в резултат на изследване, проведено съвместно с посолството на Азербайджан в Молдова. Установена е самоличността, датата на раждане и званието на всичките 206 загинали души, които преди това са били обявени за изчезнали. 

Президентите на Хърватия и Азербайджан откриха двустранен бизнес форум в Баку

Президентите на Хърватия и Азербайджан Колинда Грабар Китарович и Илхам Алиев откриха днес хърватско-азербайджански бизнес форум в Баку, съобщи азербайджанската агенция Тренд.

„Азербайджански авиолинии“ забрани смартфона Note 7 на „Самсунг“ на борда на самолетите

Налага се забрана за качването в самолетите на авиокомпания „Азербайджански авиолинии“ (AZAL) на смартфони „Самсунг“ от модела Galaxy Note 7 както в ръчния , така и в регистрирания багаж, съобщиха пред РИА Новости от пресслужбата на компанията, предаде Фокус. „Това решение е взето в резултат на аналогичните забрани на авиационните власти в САЩ, както и от страна на други пътнически авиокомпании по цял свят. В случай на откриване на такъв смартфон в ръчния багаж, на пътника може да бъде отказан достъп до самолета докато той не остави смартфона си на съпровождащ го познат, защото авиокомпанията не предоставя услуги по съхраняване на летищата“, се казва в съобщението. 

Азербайджан: Ако се договорим Карабах може да получи статут на автономна република

Компромис за уреждането проблема в Нагорни Карабах е възможен и регионът може да стане автономна република, заяви президентът на Азербайджан Илхам Алиев в интервю за МИА "Россия сегодня", пише БГНЕС. „Разумен компромис е възможен: осигуряване на сигурността на населението на Нагорни Карабах, неговото препитание, самоуправление, реализация на различни инвестиционни проекти от страна на Азербайджан. И мирно взаимодействие между двата народа, при условие че териториите извън Нагорнокарабахската автономна област бъдат освободени, така виждаме уреждането на конфликта”, каза президентът Алиев. Алиев изтъкна, че по отношение на териториалната цялост на Азербайджан компромис не може да има. „Никога няма да се съгласим да дадем независимост на Нагорни Карабах”, посочи държавният глава на Азербайджан. „Може обаче да има компромис по въпросите на местното самоуправление, на самоуправлението на Нагорни Карабах в бъдеще, ако се споразумеем, това може да стане автономна република”, допълни Алиев. 

Азербайджан може да даде на Нагорни Карабах статут на автономна република

Компромис за уреждането на проблема в Нагорни Карабах е възможен и регионът може да стане автономна република, заяви президентът на Азербайджан Илхам Алиев в интервю за МИА "Россия сегодня". „Разумен компромис е възможен - осигуряване на сигурността на населението на

Алиев: Азербайджан и Пакистан демонстрират взаимство по въпросите за Кашмир и Нагорни Карабах

Президентът на Азербайджан Илхам Алиев заяви пред пакистанския министър-председател Наваз Шариф, че двете страни демонстрират взаимна поддръжка по въпросите свързани с Кашмир и Нагорни Карабах, предаде АРА, цитирана от Фокус. Според президента на Азербайджан двете страни са изградили успешно сътрудничество в рамките на международните структури, подкрепяйки се взаимно. „Нашите страни демонстрират взаимна поддръжка по въпросите за Кашмир и Нагорни Карабах. Азербайджан е привърженик на разрешаването на кашмирския въпрос въз основата на международни резолюции. По въпроса за Нагорни Карабах Пакистан заема същата позиция като Азербайджан“, заяви Алиев. Според него именно заради Нагорни Карабах Пакистан не е установил дипломатически отношения с Армения.  „Азербайджанският народ и държава ценят високо това“, заяви Алиев.