24.10.2016

Словакия - Шотландия 3:0 /репортаж/

Словаците взеха първа победа в тези квалификации. Те победиха с 3:0 Шотландия на свой терен в Търнава. Роберт Мак реализира две попадения в 18-та и 56-та минути, за да даде комфортен аванс на словаците. Бившият съотборник на Димитър Бербатов в ПАОК асистира за третото попадение, дело на Адам Немец в 68-та ми...

Още

От Шотландия до Франция с велосипед

Присъединете се към Крис Кайл и Алекс Донатей

Шотландия подготви закона за втория референдум за независимост

Разговорите за европейското бъдеще на страната тепърва започват

Откриха немска подводница от първата световна война край бреговете на Шотландия

Немска подводница от първата световна война беше открита край бреговете на Шотландия. На уникалната находка се натъкнаха инженери, които поставяха електрически кабели по дъното на морето.

Шотландия публикува оспорван законопроект за референдум за независимост

Регионалното правителство на Шотландия публикува оспорван законопроект за новия референдум за независимост. Това става в момент, когато правителството на Великобритания е изправено пред несигурно бъдеще след „Брекзит“. Премиерът на шотландското правителство Никола Стърджън предупреди, че такъв референдум ще се проведе, ако всички други варианти Шотландия да остане в ЕС се провалят, пише БГНЕС. „Ние ще предложим нови правомощия, за да подпомогнем Шотландия да остане в единния пазар, дори ако Великобритания излезе от него“, обясни тя по време на конгрес на националната шотландска партия на Шотландия SNP. „Ако, обаче, консервативното правителство отхвърли тези усилия, ако настоява Шотландия да поеме по път, който ощети нашата икономика, коства ни работни места, понижи стандарта на живот и навреди на нашата репутация на отворена страна, Шотландия ще трябва да може да избере по-добро бъдеще и ще направя така, че тя да има такава възможност, добави тя. Ако 52% от британците гласуваха за излизане от ЕС на референдума на 23 юни, шотландците, от своя страна, се произнесоха за оставане на Обединеното кралство в Европейския съюз. 

Наш талант вкара гол в Шотландия

Николай Тодоров точен в контрола на Хартс