27.10.2016

Петима от протестиращите миньори в Бобов дол са закарани в болница

На петима от протестиращите миньори от рудник „Бабино“ на мини Бобовдол им е прилошало и се е наложило да бъдат закарани в болница, предаде bTV. В протеста заради неизплатени заплати и опасност да останат без препитание участват миньорите от трите смени. Една от смените – близо 130 души, е под земята вече повече от 15 часа. Работниците от втора и трета смяна не бяха допуснати в мината, но са се събрали в двора и подкрепят колегите си.

Още

Платиха заплатите на миньорите в Бобов дол

Миньорите от Бобов дол са получили всички забавени заплати. На работниците на "Въгледобив Бобов дол" са били предадени и дължимите им...

От мини „Бобов дол” обявиха: Изплатени са заплатите и са предоставени ваучери на миньорите

В съответствие със задълженията, поети от Ръководството на „Въгледобив Бобов дол“ ЕООД, са изплатени заплатите и са предоставени ваучерите на миньорите. Това съобщи Ръководството на „Въгледобив Бобов дол“ ЕООД.

Ръководството на „Бобов дол“ обяви: Изплатени са заплатите и са предоставени ваучери на миньорите

За подобряване на диалога с гражданите и работниците се планира и да бъде открита приемна в Бобов дол

Трудови инспектори разнищиха проблемите в мини „Бобов дол”

Няма драстично забавяне в изплащането на заплатите във „ Въгледобив Бобов дол“, но е налице системно нарушаване на сроковете за дължимите суми за храна. Това сочат първоначалните резултати от проверката на Инспекцията по труда в Кюстендил, която беше разпоредена от Окръжна прокуратура., съобщава БНР.

Манолова подпомага с ваучери за 153 560 лева миньорите от Бобов дол

На 27 октомври 2016 г., от 13.30 часа омбудсманът Мая Манолова ще посети „Въгледобив Бобов дол“ ЕООД, във връзка с поетия пред миньорите от рудник „Бабино“ ангажимент да предостави непотърсените ваучери от националната кампания „Великден за всеки“. 1 814 семейства на работещите там ще получат общо 7 678 талона, на стойност 153 560 лева, с които ще могат да пазаруват до 31 декември т.г. в 5 000 магазина в цялата страна. На 19 октомври т.г. членовете на Обществения съвет на кампанията „Великден за всеки“ - „Дари празник на баба и дядо“, която се проведе под патронажа на омбудсмана Мая Манолова, взеха единодушно решение да бъдат подпомогнати работниците от мини „Бобов дол“ с ваучерите, които в продължение на 6 месеца не бяха потърсени от техните притежатели.         ...