28.10.2016

Изработва се дългосрочна стратегия за развитието на НВЛ

Да бъде увеличен бюджатът на Националната волейболна лига, това е основна цел пред директора Евгени Иванов, предава Федерацията по волейбол. Желанието му е да бъде постигнат ръст с около 30% за предстоящата година, като се работи активно в тази насока. В предишните три години за маркетинга на мъжкото ...

Още

Мъжкият състав на "Левски" (София) започва в Горна Малина участието си в НВЛ

Мъжкият отбор на "Левски" (София) ще приеме "Тетевен Волей" в първия кръг от волейболната Суперлига в зала "Христо Ботев" в Горна Малина, вместо предварително оповестеното домакинство във Вършец. Промяната е поради непълно оборудване на спортната зала във Вършец за изискванията на НВЛ-мъже. Датата и времето остават непроменени, като мачът е насрочен за 19 октомври (сряда) от 18.00 часа. Второто домакинство на "Левски" (София) също е в Горна Малина, като в третия кръг на 23 октомври сините приемат "Славия".

Плаж за хора с инвлидни колички във Варна

Месец преди края на активния летен сезон във Варна беше монтирана дървена рампа на Първа буна. По нея хората с увреждания ще стигат с инвалидните си колички до морето.Това е втори опит градският плаж да се направи достъпен за хората с увреждания. Миналото лято във варненския квартал "Аспарухово" беше монтирано уникалното съоръжение "Водно конче", което седмица след това беше разрушено.

Владимир Николов е новият генерален секретар на БФ Волейбол, Евгени Иванов е директор на единната НВЛ

Владимир Николов е новият генерален секретар на БФ Волейбол, това официално стана факт по време на Общото събрание на централата, което се проведе в Казанлък. Директор на единната Национална волейболна лига (мъже и жени) ще бъде Евгени Иванов. Вече няма да го има това разделение на НВЛ на мъже и жени. Само така може да се преследва единна политика за шампионатите у нас и ще благоприятства за привличане на спонсори. Разбира се това не означава непременно, че ще има един генерален спонсор. Може и да са два различни за мъжете и жените. Тепърва ще коментираме тези неща, заяви за официалния сайт на БФ Волейбол Евгени Иванов.

Атлетико (М) и ФИФА продължават надлъгването в Лозана

Испанският гранд Атлетико Мадрид временно ще се съобрази с наказанието да не привлича нови футболисти през предстоящия зимен трансферен период, докато в същото време продължава да се бори със забраната на ФИФА пред Арбитражния съд по спорта в Лозана. ФИФА и Атлетико излязоха със съвместно изявление, в което обясняват, че са съгласни да изчакат през идния юни окончателното решение на КАС по жалбата на Атлетико. Атлетико е могъл да замрази своето едногодишно наказание, докато чака окончателното решение на КАС, но се отказа от това си право, се казва в съвместното изявление. Но в същото време от мадридския клуб продължават да твърдят, че наложената им забрана за трансфери е абсолютно несправедлива. ФИФА наложи тази забрана заради прескачане на изискванията за привличането на млади футболисти, които са под 16-годишна възраст. И докато Атлетико води битки на зелената маса, треньорът Диего Симеоне принвлече няколко футболисти като френският нападател Кевин Гамейро и аржентинският халф Николас Гайтан....