22.10.2016

В Македония стана страшно!

Лидерът на опозиционния Социалдемократически съюз /СДСМ/ Зоран Заев обеща да продължи партизанската война, която е започнала през 1941 година в Република Македония, предаде БГНЕС.

Още

Западните дипломати в Македония категорични, че без разследване за подслушванията не може да има изход от кризата

Западните дипломатически представителства в Македония са категорични, че без разследване за подслушването не може да се излезе от кризата, съобщават македонските медии. В изявление пред електронното издание "Нова ТВ" посолството на САЩ в Скопие съобщава, че трябва да се с

Парламентарните избори в Македония ще са на 11 декември

Република Македония ще направи трети опит за излизане от дългата политическа криза с парламентарни избори на 11 декември, насрочени от председателя на парламента Трайко Веляновски.  Тази година вотът беше обявен първо за месец април, а след това за юни. Опозиционните социалдемократи с лидер Зоран Заев са заявили, че този път нямат намерение да бойкотират изборите. Предсрочните избори на 11 декември могат да сложат край на политическата криза в страната, стига да има честна кампания и честен изборен процес, заяви посланикът на ЕС в Скопие Самуел Жбогар.

Предсрочни избори в Македония на 11 декември

Председателят на македонския парламент Трайко Веляноски обяви 11 декември за дата на предсрочните парламентарни избори в бившата югославска република, предаде радио Б92. Вотът трябва най-после да сложи финал на 20-месечната политическа криза в страната. Македония изпадна в политически колапс през февруари 2015 г. Опозицията в Скопие обвини бившия вече премиер Никола Груевски и шефа на разузнаването в подслушване на личните телефони на повече от 20 хиляди души. Съгласно споразумението за изход от политическата криза, договорено в началото на годината с посредничеството на Брюксел, Груевски се оттегли от поста на 15 януари. Решението му откри пътя за предсрочен парламентарен вот в Македония.    ...

Предсрочни парламентарни избори в Македония

Председателят на парламента на Република Македония Трайко Веляноски ще подпише днес решение за свикване на предсрочни парламентарни избори. Преди това той ще има среща с председателя на Държавната избирателна комисия Александър Чичаковски.

Парламентът в Македония се разпусна за предсрочни избори

Парламентът на Македония се разпусна в понеделник с цел да се вмести в легалния краен срок преди провеждането на предсрочните избори на 11 декември, които бяха договорени това лято по време на инциирани от Европейския съюз преговори, съобщава Balkan Insight, цитиран от "Фокус".