25.10.2016

Още

Митов лобирал в Лондон за правата на българите във Великобритания

"Великобритания е стратегически партньор в Европа, важен съюзник в рамките на НАТО и ценна страна по въпроси от регионален и глобален характер....

Мо Фара ще бяга за последно на Диамантената лига в Лондон през 2017-а

Двукратният двоен световен и олимпийски шампион на 5000 и 10 000 метра Мо Фара потвърди, че участието му на Müller Anniversary Games на 9 юли 2017 г. ще бъде последното за него на Диамантената лига в Лондон в кариерата му. "2017-а вероятно ще бъде последната ми година, в която ще се ...

Това е тийнейджърът, който планирал кървав атентат в лондонското метро (СНИМКА)

19-годишният младеж, планирал бомбен атентат в метрото, е бил студент в първи курс на престижния London Metropolitan University, разкрива ексклузивно Evening Standard. Деймън Смит се е преместил в британската столица от Девон през лятото, за да започне обучението си.

Бял джихадист-джудист е заложил бомба в лондонското метро

19-годишният Деймън Смит е бил арестуван заради подозрения, че е заложил бомба в лондонското метро, пише британският в. Дейли мейл. Тийнейджърът, който е и джудист, е бил задържан в събота през нощта при специализирана полицейска операция в столицата на Обединеното кралство след като са открили самоделно взривно устройство в една от станциите на подземната железница.

На посещение в Лондон Митов ще обсъди с Джонсън сътрудничеството на България с Великобритания

Министърът на външните работи Даниел Митов ще бъде приет от министъра на външните работи на Великобритания Борис Джонсън в рамките на еднодневното му работно посещение в Лондон, съобщават от пресцентъра на ведомството, предаде БНР.  Двамата министри ще обсъдят възможности за продължаване и развитие на двустранното сътрудничество в области от взаимен интерес, включително в сферата на сигурността, миграцията, борбата с тероризма, контрола на границите, енергийната сигурност и други теми от международния дневен ред. Предвидена е среща на министър Митов и с Марк Лайъл-Грант, съветник по въпросите на националната сигурност на британския министър-председател Тереза Мей.

Даниел Митов се среща с Борис Джонсън в Лондон

Министърът на външните работи Даниел Митов е в Лондон по покана на британския си колега Борис Джонсън . Акцент в разговора между двамата министри ще бъдат миграционната криза и възможностите за развитие на двустранното сътрудничество в сферите на сигурността, борбата с тероризма, контрола на границите и енергийната сигурност. В рамките на посещението министър Митов ще проведе и среща с Марк Лайъл-Грант, съветник по въпросите на националната сигурност на британския премиер Тереза Мей. Сред засегнатите теми разбира се се очаква да бъде и намеренията на Обединеното кралство за излизане от Европейския съюз. Репортаж за срещите очаквайте в следващите емисии от специалните ни пратеници в Лондон Ирина Цонева и Илия Иванов.