27.10.2016

Протестирайте пред руското посолство, призова Борис Джонсън

Външният министър на Великобритания предупреди във вторник Русия, че рискува да се превърне в държава, отхвърлена от международната общност, ако продължи да бомбардира цивилни цели в Сирия. Борис Джонсън призова също антивоенни движения да започнат протести пред руското посолство срещу извършваните, по думите му, военни престъпления. "Ако Русия продължава по сегашния път, мисля, че тази велика страна е застрашена от това да се превърне в парий", каза Джонсън в парламента. "Определено...

Още

Външният министър Даниел Митов се срещна с британския си колега Борис Джонсън

Великобритания след Брекзит, бъдещето на нашите сънародници в Обединено кралство и контролът на европейските границите и сигурността бяха сред основните акценти в срещата на външния министър Даниел Митов с британския му колега Борис Джонсън. От Лондон предават специалните ни пратеници Ирина Цонева и Илия Иванов.

Даниел Митов разговаря с Борис Джонсън за правата на българите на Острова

За България е от основно значение е да се гарантират правата на българските граждани, които живеят и работят във Великобритания. Това е заявил българският външен министър Даниел Митов на днешна среща в Лондон с британския си колега Борис Джонсън, съобщи пресцентърът на българското министерство. Митов е във Великобритания на работно посещение. Статутът на българите ще е основна част от дебата за бъдещите отношения Великобритания - ЕС след референдума, каза Митов. ...

Даниел Митов се среща с Борис Джонсън в Лондон

Министърът на външните работи Даниел Митов е в Лондон по покана на британския си колега Борис Джонсън . Акцент в разговора между двамата министри ще бъдат миграционната криза и възможностите за развитие на двустранното сътрудничество в сферите на сигурността, борбата с тероризма, контрола на границите и енергийната сигурност. В рамките на посещението министър Митов ще проведе и среща с Марк Лайъл-Грант, съветник по въпросите на националната сигурност на британския премиер Тереза Мей. Сред засегнатите теми разбира се се очаква да бъде и намеренията на Обединеното кралство за излизане от Европейския съюз. Репортаж за срещите очаквайте в следващите емисии от специалните ни пратеници в Лондон Ирина Цонева и Илия Иванов.

Продължаване на двустранното сътрудничество обсъждат Даниел Митов и Борис Джонсън в Лондон

Министърът на външните работи Даниел Митов ще бъде приет от министъра на външните работи на Великобритания Борис Джонсън в рамките на еднодневното му работно посещение в Лондон, съобщават от пресцентъра на ведомството. Двамата министри ще обсъдят възможности за продължаване и развитие на двустранното сътрудничество в области от взаимен интерес, включително в сферата на сигурността, миграцията, борбата с тероризма, контрола на границите, енергийната сигурност и други теми от международния дневен ред.Предвидена е среща на министър Митов и с Марк Лайъл-Грант, съветник по въпросите на националната сигурност на британския министър-председател Тереза Мей.

Борис Джонсън убеден: Асад и руснаците не могат да спечелят войната в Сирия

САЩ и Великобритания разглеждат възможността от въвеждане на икономически санкции против Сирий и Русия заради изострянето на ситуацията около Алепо, обявили Джон Кери и британският му колега Борис Джонсън.