28.10.2016

Кунева с първи коментар за скандала с Медицинския университет, министърът хвали Борисов

"Това, което се случва в Медицинска академия е ненормално. Имало е дори полиция. Не е спазен един конкретен текст от правилника, че тези заседания трябва да бъдат публични, а те не бяха. Това е ключова  тема от деня, не ми харесва начинът, по който Златков е избран за ректор. Това заяви в ефира на БНТ образователният министър Меглена Кунева.

Още

Борисов отрича роднинство с професор, избран за ректор на Медицинския университет

Премиерът определи смяната на ректора на Медицинския университет като скандална и непрозрачна

Първо в БЛИЦ! Борисов с гневна реакция заради новия ректор на Медицинския университет!

Поради появилата се информация за избирането на нов ректор на Медицинския университет в София, искам категорично да заявя, че нямам абсолютно никаква роднинска връзка с въпросния човек. Това написа преди минути премиерът Бойко Борисов в личния си профил във Фейсбук.

Борисов: Нямам роднинска връзка с ректора на Медицинския университет

Поради появилата се в медиите информация за избирането на нов ректор на Медицинския университет в София, искам категорично да заявя, че нямам абсолютно никаква роднинска връзка с въпросния човек. Това написа премиерът Бойко Борисов във фейсбук.

Бившият ректор на МУ – София е обвиняем за неизгодни сделки

Бившият ректор на Медицинския университет Ваньо Митев, беше обвинен за пет неизгодни сделки. След едночасов разпит в Столичното следствие, той си тръгна срещу парична гаранция в размер на 20 хиляди лева.  Към момента няма достатъчно информация, какво точно обвинение му е повдигнато и за кои от нарушенията оповестени преди това от одитния доклад, в който се твърдеше за незаконно изнесени обучителни центрове, хонорари за реклама, както и за семейството на Ваньо Митев, а също и почивки в екзотични държави.  Що се отнася до Веселин Пенев, съвсем скоростно прокуратурата стигна до повдигане на обвинението му. 20 000 лева е паричната гаранция,която е наложена на Пенев. Той няма право да напуска страната. Скандалът беше изнесен от БСП, които обясниха, че той е продал така наречените "Царски конюшни" в центъра на София за 90 лева на квадратен метър. Бойко Борисов поиска оставката му. Пенев първо отказа, после я подаде. Реформаторският блок се намеси, тъй като той беше техният представител в управлението и призова преди да се правят изводи за закононарушения,да се изчака какво ще установи прокуратурата. Това, което установи прокуратурата е,че освен за конюшните, той трябва да отговаря и за наетия от него високопроходим автомобил, както и за продажба на имоти, собственост на Областната администрация, на изключително занижени цени.

Бойко Борисов: Нямам роднинска връзка с новия ректор на МУ проф. Златков

След смяната на ръководството в Медицинския университет премиерът Борисов реагира на коментари по негов адрес в профила си във Фейсбук. Борисов категорично заявява, че няма роднинска връзка с проф. Златков и намира избора му за скандален и непрозрачен.

Борисов във "Фейсбук": Нямам никаква роднинска връзка с новоизбрания ректор на МУ

Поради появилата се в медиите информация за избирането на нов ректор на Медицинския университет в София, искам категорично да заявя, че нямам абсолютно никаква роднинска връзка с въпросния човек. Това написа министър-председателят Бойко Борисов в профила си в социалната