23.10.2016

Нов вирус ни разболява през есента! Ето как да го разпознаем и какво да правим

Нов вирус вече ни разболява през есента. Той протича с температура, повръщане и диария, обясни завеждащият детското отделение към Инфекциозна болница в столицата доц. д-р Атанас Мангъров. Все още обаче не е ясно дали става дума за ентеро- или аденовирус, уточнява в. Монитор.

Още

Вече трети ден се спира движението на Дунав мост

Трети ден преминаването по Дунав мост в предиобедните часове спира. Ограничението беше поискано от румънската националната компания за магистрали и пътища, пише БТВ. До довечера се очаква обстановката да се нормализира, тъй като днес е последният ден, предвиден за технически тестове на румънска територия.

Ето как вървят цените на храните на едро

Почти без промяна остават цените на едро на хранителните стоки, информират от Държавната комисия по стоковите борси и тържищата.

Пробуждане на третото око: как да разберете дали 6-та ви чакра е отворена

Когато третото ви око е отворено, са налице някои забележителни ефекти върху вашите чувства и мислене. Третото око (познато също и като окото на съзнанието, ситуирано точно между веждите) е шестата чакра, която има мощни способности. Обикновено тази чакра става активна, когато човек е постигнал определено ниво на информираност и осъзнаване.

ЕК ще предложи въвеждането на обща данъчна основа в ЕС

Новите правила ще са задължителни за компаниите с годишен оборот от над 750 млн. евро и за тези, които са установени за данъчни цели в ЕС.Европейската комисия (ЕК) предлага отново да се уеднакви консолидираната данъчна основа за корпоративните данъци в ЕС, като обещава, че това няма да доведе до хармонизирането на самите данъчни ставки. Следващата седмица ЕК ще излезе с последния си вариант от предложения за създаването на всеобхватен режим за корпоративни данъци в ЕС, чрез който да се въведат...

Аниете: Всички сме изненадани от напускането на Люпко Петрович

Авторът на първия гол за "Левски" срещу "Берое" Антонио Аниете коментира мача и напускането на наставника на тима Люпко Петрович. Сините победиха с 2:0 в този мач и запазиха първото място в класирането на Първа лига, въпреки че няколко часа по-рано сърбинът подаде оставка, като изтъкна здравословни причини. "Изненадан съм от решението на треньора да напусне тима, всички сме изненадани, но едва ли аз съм човекът, който да коментира този факт", коментира Аниете. ...