22.10.2016

Нелепа съдба! Ракия съсипа живота на мъж!

За кражба на ракия от избени помещения, 40-годишен мъж беше осъден от Районния съд във Варна на 10 месеца затвор при строг режим, съобщиха от съдебната пресслужба.

Още

Първа международна конференция “Римска и късноантична Тракия” - Пловдив 2016

Какво става, когато археолози се съберат на научен форум в богат на история град, като Пловдив? Инициатор и организатор е Националният археологически институт с музей при БАН, в партньорство с Ефория за старините на Родопите към Министерството на културата и спорта на Република Гърция, както и с активното съдействие на най-старото висше учебно заведение в Република Турция, Истанбулския университет. Изборът на Пловдив за град - домакин не е случаен. За специалистите винаги е интересна живата връзка между деловата работа и срещите с града в свободното време. С поставянето на успешното начало, идват и въпросите. Защо за учените на Балканите е важно да обменят опит и знания на международни срещи, отнасящи се до римската и късноантична Тракия? Какви бели полета все още крие древното минало? Как откритията в археологията ще насърчават развитието на науката, но ще са полезни и за туризма в целия регион? Началото е поставено, интересно какво ще е продължението. Разказва доц. д-р Людмил Вагалински, директор на НАИМ при БАН.

Напредва проектът за Околовръстното на София от "Младост" до АМ "Тракия"

Готови са части от проекта за софийския Околовръстен път от кв. „Младост-4" до автомагистрала „Тракия“, съобщи на конференцията „Форум градът“ инж. Ангел Янев, и. д. директор на общинското предприятие „Софпроект – общ градоустройствен план“, цитиран от investor.bg. Той съобщи, че се работи и по участъка от Околовръстния път от бул.

Сашо Манов: Хората даваха домашно вино и ракия за билет за мач на ЦСКА

Директорът на музея на "червените" говори за първата евробитка на клуба

Започва газифицирането на детски градини и яслата в кв. „Тракия“

Газифицирането на детска ясла "Тракийче", детска градина "Дружба" и детска градина "Братя Грим" в кв. „Тракия“ ще започне от понеделник, 24 октомври, съобщиха от пресцентъра на общината. Газифицирането на детските заведения става по европроект на стой ...

АБВ реагира остро на Ердоган за териториални претенции вх Западна Тракия

ПГ на АБВ настоява МВнР да изиска пълния текст на речта на президента на Турция Реджеп Ердоган и да реагира остро на всякакви опити за териториални претенции към България. Това заяви днес на брифинг в НС депутатът от ПГ на АБВ Георги Кючуков по повод изказвания на турския президент, публикувани в международния печат, в които той отправя недвусмислени териториални претенции към околни страни и желанието му в Западна Тракия да се проведе референдум за определяне на нейния статут, пише БГНЕС. Независимо от начина, по който е интерпретирана речта на Ердоган, в нея съвсем недвусмислено се поставя под въпрос валидността на Лозанския мирен договор от 1923 г. и се правят опити той да бъде преразгледан, продължи Кючуков. Това определено вълнува българската общественост и всички българи, особено въпросът за Западна Тракия и егейските острови, които засегнаха и гръцката страна, поясни той. И припомни, че гръцкото правителство излезе с остра декларация спрямо тези изказвания на Ердоган. На този фон прави впечатление внушителното мълчание българското МВнР по казус, който е изключително важен за българската страна, продължи депутатът. Нашето МВнР не си направи труда по каналния ред да изиска от турската страна точното копие от речта на Ердган и да заяви остра реакция спрямо всякакви териториални претенции към нашата страна, каза той. От АБВ смятат, че странно впечатление прави фактът, че някои от кандидат-президентите в своите дискусии описват отношенията с Турция по съвсем идиличен начин. От АБВ се обявяват в защита на декларацията, огласена от централното ръководство на Съюза на тракийските дружества в България, която е най-представителната организация на тракийските българи.