22.10.2016

Бургас си поиска от държавата плажа на Ченгене скеле

Бургас си поиска от държавата плажната ивица на Ченгене скеле. Кметът Димитър Николов внесе докладна записка в Общинския съвет, с която иска разрешение да стартира процедурата. Предложението ще се гледа на предстоящата сесия на местния парламент.

Още

Борисов на риболов с рибари от Ченгене скеле

За риба е бил и кметът на Бургас Димитър Николов

След срещата с Орбан: Борисов лови риба с кмета на Бургас и рибари от Ченгене скеле

Днес след проверката на границата с рибарите от местността Ченгене скеле и кмета на Бургас Димитър Николов отидохме за риба. Това написа премиерът Бойко Борисов във фейсбук профила си. "ПП ГЕРБ дари след голямото наводнение през 2014 г. сглобяеми рибарски хижи, моторна лодка, хладилници и други необходими за тях пособия.

Изследователска работа и занимания с деца в плановете за рибарското селище "Ченгене скеле"

Следващите стъпки от процедурата по обявяването на Рибарското селище край Бургас за нематериално културно наследство обсъдиха шефът на Парламентарната комисия по икономика и туризъм Петър Кънев и председателят на Сдружение „Морски сговор” – Димитър Янчев. Кънев е чест гост на рибарите в местността „Ченгене скеле”.

За да се спасят от наводненията: Ремонт на надлеза на Ченгенето

Областно пътно управление-Бургас се зае с ремонта на надлеза до Рибарското селище. От описанието на поръчката става ясно, че ще сменят парапетите на тротоарните блокове, плочките, асфалтовата настилка, ще се укрепи и самата конструкция на надлеза. СМР-ата са с прогнозна стойност 349 хил.лева. Дейностите включват смяна на дефектиралите от удари греди и подобрението на цялостното състояние на съоръжението, така че да бъде удължен неговия бъдещ експлоатационен период.Надлезът не е ремонтиран повече от 20 години и вече е опасен. Инфраструктурата е ...

Добрата новина! Държавата ремонтира окаяния надлез на Ченгене скеле

Надлезът над пътя Бургас-Созопол, водещ към рибарското селище Ченгене скеле, ще бъде реконструиран до края на годината, пише Флагман.бг. Агенция „Пътна инфраструктура“ вече е стартирала процедура за избор на изпълнител на ремонтните дейности.

Пешеходец е загинал при катастрофа до „Ченгене скеле” снощи

30-годишен пешеходец е загинал, след като е бил блъснат от лек автомобил в местността Ченгене скеле. Това съобщиха от ОДМВР - Бургас. Инцидентът е станала по пътя Черноморец - Бургас в района на рибарското селище около 21.00 ч. на 17-ти юли. При друга катастрофа в района ж.к. „Меден Рудник” има пострадала жена.