23.10.2016

Младежки центрове подписаха Споразумение за сътрудничество

Споразумение за сътрудничество бе подписано в рамките на среща на младежките центрове по Програма „Деца и младежи в риск,“ компонент "Грижа за младежи в риск", която се провежда в Общински младежки център - Добрич. Подпис под документа положиха ръководителите на четирите центъра от Стара Загора, Пловдив, Враца и Добрич. Домакин на събитието бе зам.-кметът по хуманитарни дейности в Община Добрич д-р Емилия Баева. Младежите от центровете ще провеждат съвместни дейности с цел повишаване на качеството, изграждане и популяризиране на единни стандарт...

Още

ЕС даде ултиматум на Белгия да подкрепи търговското споразумение с Канада

До утре вечер премиерът на Белгия Шарл Мишел трябва да даде уверение, че страната ще подпише пакта

ЕС даде ултиматум на Белгия да осигури подкрепа за търговското споразумение с Канада

Европейският съюз даде на Белгия ултиматум до края на деня в понеделник да осигури подкрепата на страната си за търговското споразумение с Канада, съобщи Ройтерс. Председателят на Европейския съвет Доналд Туск ще разговаря с премиера на Белгия Шарл Мишел в края на утрешния ден. Ако Мишел не може да даде уверение, че Белгия ще подпише пакта, срещата ще бъде отложена. Страните членки на Евросъюза подкрепиха споразумението СЕТА, но Белгия не може да гласува "за" заради ветото, наложено от провинция Валония.  Управляваният от социалисти регион твърди, че споразумението е пагубно за европейските фермери, тъй като ще даде твърде много власт на световните корпорации. 

ЕС се надява да отблокира търговското споразумение с Канада

Шулц посочи, че възраженията на Валония "трябва да бъдат разрешени от нас, европейците".Председателят на Европейския парламент Мартин Шулц заяви, че е оптимистично настроен и смята, че споразумението за свободна търговия между Канада и ЕС (CETA) може да бъде договорено скоро въпреки пречките в последния момент. По думите му възраженията на белгийския френскоезичен регион Валония, който се противопоставя на сделката, "трябва да бъдат разрешени от нас, европейците". Изказванията на...

Канада се надява споразумението за свободна търговия с ЕС да бъде спасено

„Завършихме преговорите по много добро споразумение и Канада е готова да подпише това споразумение“, заяви в събота пред репортери канадският министър на търговията Кристия Фриланд в Брюксел в компанията на председателя на Европейския парламент Мартин Шулц, предава Huffington Post. „Сега топката е в полето на Европа и е време Европа да свърши работата си“, добави Фриланд.

Валония не отстъпи, въпреки натиска на ЕС и отказва да приеме споразумението с Канада

След спешни разговори шефът на Европарламента Мартин Шулц заяви, че има надежда сделката да бъде подписана в четвъртък. От подписването на СЕТА зависи отпадането на визите за България и Румъния за Канада от 2017 година.

Споразумението за свободна търговия с Канада може да бъде подписано в четвъртък

Председателят на Европарламента проведе ударна серия срещи в опит да спаси споразумението