21.10.2016

Безплатни профилактични прегледи за рак на гърдата във ВМА

От 1985 година светът приема месец октомври за Световен месец за борбата с рака на гърдата. Статистиката на Световната здравна организация показва, че годишно от това заболяване се разболяват 1 300 000 жени по света. 410 000 умират.  В Световния месец за борба с рака на гърдата във Военномедицинска академия в София се организират профилактични прегледи. Подробна информация за тях и как става записването може да се прочете на интернет страницата на здравното заведение.  За профилактиката и причините за рака на млечната жлеза можете да научите от интервюто на Надежда Николова  с проф. Георги Байчев от клиника "Гръдна хирургия" във ВМА в прикачения звуков файл.

Още

Старата травма пак мъчи Надал

Испанският ас Рафаел Надал заяви, че приключва с тениса до края на календарната 2016-а година, за да се възстанови напълно от травмата в лявата китка. Матадорът разкри, че става дума за същата травма, която му отне повече от два месеца от сезона и иска да се възстанови напълно за началото на 2017-а година. В свое изявление бившият номер 1 коментира с разочарование: "Сега е времето за почивка и за старт на една интензивна подготовка". Той добави, че няма да играе на турнирите в Базел другата седмица или в Париж през ноември, както и на финалния Мастърс в Лондон....

Травма спря Вангелова в Анталия

Българката изкара на корта само 11 минути

Млад шофьор на Фолксваген удари Лиляна, травмата й е ужасяваща (18+)

"Фолксваген" помете на главен път Е-79 60-годишната Лиляна Анастасова от Джерман, община Дупница. Пострадалата по спешност е транспортирана за „Пирогов”, информира struma.bg.