23.10.2016

Още

Бойците на "Ислямска държава" бягат от Мосул към сирийския град Ракка

Бойците на групировката "Ислямска държава" бягат от иракския град Мосул към сирийския Ракка. Информацията потвърди днес пред телевизия "Ал Маядин" говорителят на шиитските въоръжени формирования "Ал Хашд аш Шааби" Юсеф ал Куляби, цитиран от ТАСС. По-рано беше съобщено, че от началото на операцията "Ислямска държава" е започнала да прехвърля сили от иракската в сирийската "столица" на своя халифат. Има данни, че главатарят на групировката Абу Бакр ал Багдади планира да се прехвърли в Ракка или вече може да го е направил.

Мевлют Чавушоглу: Настъплението срещу "Ислямска държава" в Мосул и Ракка е жизнено необходимо

Турския външен министър Мевлют Чавушоглу заяви, че операциите в Мосул и Ракка са жизнено необходими, за да може Ирак и Сирия да бъдат прочистени от „Ислямска държава“. След срещата си с представители на сирийската опозиция в Лондон шефът на турската дипломация обясни, че има планове за политическия преход в Сирия, предаде Anadolu Agency.

Извънредно от Ракка! Една от британските ученички, които се сражават за "Ислямска държава" е загинала при руския въздушен удар!

Кадиза Султана, която замина от Лондон за Сирия, за да се присъедини към "Ислямска държава", е била убита при руски въздушен удар, съобщи адвокатът на нейното семейство. Предполага се, че Кадиза Султана е загинала по време на мощната бомбардировка на столицата на халифата Ракка, осъществена, както БЛИЦ вече съобщи вчера от руски стратегически бомбардировачи Ту-22М3.

"Ислямска държава” прехвърля важни документи от Мосул в Ракка

Терористите от „Ислямска държава” са започнали да извозват важни документи и техника от иракския град Мосул. Това съобщава Shafaq News, позовавайки се на отлично запознат източник.

„Или куршум в челото, или унижение!” Жителите на Ракка разказват за живота при Ислямска държава (ВИДЕО)

Сирийската правителствена армия продължава да напредва в Ракка, неофициалната столица на Ислямска държава. Russia Today цитира хора, които са успели да избягат оттам.

Висшестоящ „ковчежник“ на „Ислямска държава“ е избягал от град Ракка

Заклелият се във вярност на „Ислямска държава“ саудитски поданик Хатим ал Утаяби, който е бил висшестоящ „ковчежник“ на самообявилия се халифат, е напуснал град Ракка в незнайна посока с голямо количество пари в брой, злато и скъпоценности, предаде ABNA, цитирана от "Фокус". „Ислямска държава“ се сблъсква с огромна опасност към столицата ѝ Ракка“,