23.10.2016

Доживотен затвор за бащата на зверски убитата 4-годишна Ани

Съдът в Атина осъди на доживотен затвор бащата на зверски убитата 4-годишна Ани. 28-годишният Станислав Бакърджиев и другият заподозрян Назис Ахмедов, бяха признати за виновни за смъртта на детето.Майката на Ани пък ще лежи в затвора 6 години.

Още

Мюсюлмани нападнаха учител във Франция

Във френския град Вал д’Ои учител в основно училище е бил пребит пред класната си стая от двама млади мюсюлмани, които са го наричали расист, защото е мъмрил дете от неевропейски произход, пише Агенция Фокус. След като Пол Лангевин мъмри едно от децата, че е пречило на другите и е използвало лош език, двама мъже го причакват на връщане от училището и го нападат. „Но аз съм учител на детето“, се е опитал да се защити учителят, преди да бъде свален на земята с викове „Има само един учител и това е Аллах!“. Кметът на града Жорж Мотрон е осъдил „напълно непровокираното нападение“ срещу 50-годишния мъж, който е трябвало да бъде закаран в болницата. По-рано учител в град Кале е останал със счупена челюст и с няколко липсващи зъби, след като негов ученик мюсюлманин го удря по време на час. „Страната ще продължи да преследва тези, които нападат нашите училища и учители“, бе коментарът на министър-председателя на Франция Манюел Валс в социалната мрежа „Туитър“.

ООН: Производството на опиум в Афганистан ще се увеличи с 43% тази година

Териториите, на които се култивира опиумен мак в Афганистан, са се увеличили с 10% през 2016 г. след спадa през миналата година, показват публикувани днес оценки на ООН, съобщи БТА. Сега опиумен мак се отглежда на обща площ в Афганистан от 201 хил. хектара (497 хил. акра). Това се дължи на по-добрите климатични условия през годината. Данните навеждат на прогнозата, че тази година ще има увеличаване на производството на опиум в Афганистан с 43%. Очаква се да бъдат...

ПРОБИВ В МЕДИЦИНАТА: 3D принтери отпечатват човешки органи

Това отваря много морални и етични въпроси, коментира Николай Василковски

Стефания Колева се излага с вехто ауди, плаща по 10 лева за паркинг

„Не смея да си взема по-нова кола, за да не ми я  откраднат като предишната”, оправдава се за 15-годишното си возило актрисата. Стефания Колева кара 15-годишно „Ауди”, видяха през обективите си папараците на „ Уикенд”. Возил ото й не струва повече  от 3 хиляди лева и не  отговаря на статута й на театрална и тв звезда.

60 години от унгарското въстание срещу комунизма и съветските танкове

На 23 октомври 1956 г. унгарците започват всенародно въстание срещу комунизма и съветската окупация, което по мащаб ще остане без аналог в социалистическия лагер. На тази дата в 15 часа под красивия мост „Ержебет“ пред паметника на Шандор Петьофи се събират студенти и техни преподаватели със 16 искания за реформи, издигнати са лозунги „Ruszkik,haza!“ /“Руснаци, отивайте си вкъщи!“/. Сърпът и чукът са изрязани от националния флаг.

Guardian: Водещите британски банки се подготвят за изтегляне от Великобритания

По-малките банки правят планове за изтегляне от страната още преди Коледа заради безпокойството от Brexit