22.10.2016

Спортни медалисти станаха част от Българската армия

  Девет заслужили спортисти бяха назначени в Центъра за елитен спорт на Българската армия на официална церемония днес, която се проведе в присъствието на министрите на отбраната и на младежта и спорта - Николай Ненчев и Красен Кралев, предаде БГНЕС. След днешната церемония към редиците на Българската армия се присъединиха Станилия Стаменова – кану-каяк, Георги Вангелов – борба, Джанан Манолова – борба, Мирослав Киров – борба, Владимир Илиев – биатлон, Даниел Асенов – бокс; Станимира Петрова – бокс, Йордан Йовчев – спортна гимнастика, Момчил Караилиев – лека атлетика. Центърът за елитен спорт цели да подпомага спортисти с доказани резултати в световни първенства и олимпийски игри (медалисти и финалисти), както и млади и талантливи спортисти, които наред с военната си подготовка, да продължат своята тренировъчна и състезателна дейност за постигането на високи спортни резултати. В него се назначават спортисти - военнослужещи и цивилни служители, по индивидуални олимпийски спортове и/или по спортове с военно-приложно значение и отговарящи на критерии, одобрени от Министерството на младежта и спорта и Министерството на отбраната. 

Още

Истинската ничия земя на българската история

Елена Чопакова ни води в Македония, за да ни разкаже за ничията земя на българската история

Българската и руската църква ще съживяват поклонническия туризъм

Ще бъдат разработени маршрути за поклоннически туризъм на територията на България, които да бъдат популяризирани пред руските туристи. За това се договориха днес заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева и Богородският епископ Антоний, викарий на Руския патриарх, ръководител на Управлението на задграничните учреждения при Московската патриаршия и на Поклонническия център към нея, и Неврокопският митрополит Серафим, съобщиха от Министерство на туризма.

Българската и Руската църкви ще организират поклоннически пътувания

Ще бъдат разработени маршрути за поклоннически туризъм на територията на България, които да бъдат популяризирани пред руските туристи. За това се разбраха днес зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева и Богородският епископ Антоний, викарий на Руския патриарх, ръководител на Управлението на задграничнитеучреждения при Московската патриаршия и на Поклонническия център към нея, и Неврокопският митрополит Серафим. Това съобщи пресслужбата на българското министерство като изтъкна, че...

ИАГ пусна платформа за "сътрудничество и опазване на българската гора"

  Онлайн мониторингова система за получаване, проверка и насочване на сигнали за незаконна сеч стартира на електронната страница на Изпълнителна агенция по горите, предаде БГНЕС. „Това е инициатива на Изпълнителна агенция по горите, чието осъществяване е част от общата политика на МЗХ и ИАГ за повече откритост и участие на гражданското общество в контрола при стопанисването и управлението на българските гори. Надяваме се на широка обществена подкрепа и взаимодействие", заяви инж. Тони Кръстев, Изпълнителен директор на ИАГ при представянето на Платформата на проведена днес пресконференция в ИАГ, съобщиха от агенцията. „Приемайки сигнала, ИАГ поема ангажимент да покани представители на организацията, която го подава да участват в проверката. Освен това ще се даде публичност на целия процес – от подаването на сигнала и неговата локализация, извършването на проверка и публикуването на резултатите от проверката, които ще бъдат достъпни за всички граждани“, допълни инж. Кръстев. Инж. Красимир Каменов, зам. изпълнителен директор на ИАГ представи целите и очакванията от работата на Платформата, както и начина на действие на системата. „Платформата е създадена е в отговор на повишения интерес на обществеността към темите, свързани с българските гори. Насочена е към неправителствени и граждански организации, които могат да подават заявление за регистрация. След регистрацията ще им се даде достъп, чрез който могат да влязат в платформата и по всяко време да подават сигнали. Надяваме се на добро взаимодействие между неправителствените организации, администрацията и гражданското общество.” Интернет услугата има интерактивна карта, показваща точно местоположението, където е извършено нарушение. ИАГ се задължава в срок от 24 часа да реагира на сигнала и да извърши проверка. Платформата е изградена изцяло със средства и усилия на Изпълнителна агенция по горите. Българска фондация по биоразнообразие и Асоциацията на общинските горите са първите две организации, които стават партньори на ИАГ в Платформата. Техни представители присъстваха на срещата. 

Стартира „Платформа за сътрудничество за опазване на българската гора”

От днес е активна онлайн платформа, чрез която неправителствени и граждански организации могат да сигнализират за незаконна сеч или други нарушения в горите. Сътрудничеството им с Изпълнителната агенция по горите е насочена именно към опазването на този важен ресурс. Платформата поддържа интерактивна карта на страната, на която ще се отбелязва точното местоположение на наблюдаваната нередност. За да бъдат включени в нея, неправителствените организации трябва да подадат заявление за регистрация, тъй като само така ще могат да получат потребителско име и парола, чрез които ще могат да подадат съответния сигнал. Агенцията е длъжна до 24 часа след постъпването му да извършат проверка, на която могат да присъстват представители от съответното сдружение. Граждани няма да могат да подават сигнали чрез платформата, а както до сега писмено или на Спешния център на телефон 112 към Изпълнителна агенция по горите. Чуйте подробности от репортера Златина Йовкова.

Бандерас е пленен от българската красота: Още една хубавица се гушна до него! (СНИМКА)

Топ моделът Жана Янева плени холивудския актьор Антонио Бандерас с перфектни мерки и много чар. "Мис Вселена 2012" сподели кадър от срещата, където Бандерас е доста усмихнат и видимо доволен от компанията й. За момента Жана Янева пък нямала намерение да се занимава с кино, но признава, че е гледала повечето филми с Антонио Бандерас и му симпатизира от доста време насам, пише Хот Арена.