28.10.2016

Samsung: Сигурността на българските потребители е гарантирана

От компанията припомниха, че продажбите на проблемния Galaxy Note 7 в България така и не започнаха

Още

Илияна Йотова: Граничната ни ограда ни излезе златна, правителството не се справя със сигурността

Вече две години и половина правителството не може да построи едно гранично съоръжение. Такова е цялото управление на ГЕРБ, те просто не се справят. Това заяви в Кърджали Илияна Йотова, кандидат за вицепрезидент, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от БСП. Тя бе топло посрещната от жените-социалистки в града, а след това разговаря с жителите на града. Хората не скриха страховете се от нарастващия мигрантски натиск и неадекватната реакция от страна на управляващите.

Между сигурността и справедливостта

Съдът освободи под гаранция за общо 60 000 лв. тримата обвиняеми от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури. Според разследването става въпрос за документална измама, при която са отклонени 57 000 лв. Иначе агенцията ще управлява до 2020 година близо 230 млн. лева. Скандалите около тези пари са най-честото събитие в бранша, дори Еврокомисията отвори наказателна процедура. Сред гаранционно освободените е и шефът. Задържането стана в Бургас, София и Ямбол с всичката строгост и обхватност на мероприятието. Вероятно парите, похарчени по него са колкото обявените щети. Безпощадно в Добрич, след специализирана полицейска операция под ръководството на Окръжната прокуратура бяха закопчани 7 души за подкуп от 10 лв. За цената на мероприятието няма да говорим. Кметът на Павел баня, след като уби човек на пътя е осъден строго на година и половина пробация. Т.е. периодично служител ще идва да го наблюдава строго, докато той си кметува. Сред мотивите е и че обвиняемият е работил преди това в КАТ и там нямал пътни нарушения. Остава и да е имал. Друг шофьор получи условна присъда, че при нарушения на правилата е убил човек. И няма право да шофира две години.

Цачева в Раднево: Трябва да удържим евроатлантическата посока на развитие на България, за да гарантираме сигурността на всички европейски граждани

Има добри новини, свързани с енергийните проблеми на България. Днес окончателно са приключили разговорите с руската страна по въпроса. „Атомстройекспорт” ще се откаже от натрупаните по арбитражното решение лихви в размер на 23.8 млн. евро, ако НЕК плати пълния размер на задължението си до 15 декември.  Това каза кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева пред жителите на Раднево. Тя обясни още, че с решение на правителството на Бойко Борисов над милион и двеста хиляди пенсионери ще получат по 40 лева коледни надбавки. „Тези пари в бюджета са събрани, благодарение на борбата с контрабандата и добрата данъчна политика“, каза Цачева.

България подписа меморандум с НАТО по въпросите на киберсигурността

Министърът на отбраната Николай Ненчев подписа меморандум за разбирателство с НАТО по въпросите на киберсигурността.

Киберсигурността, без която не можем

106 хил. долара са средните загуби от подобни атаки за малки фирми и до 1.6 млн. долара за големите компании. Вероятно си спомняте, когато миналата година в деня на местните избори сайтовете на Централната избирателна комисия, ГРАО, вътрешно и външно министерство станаха жертва на масирана хакерска атака. Ставаше дума за т.нар. атака за отказ на услуга (DDoS attack) - сървърите на ведомствата бяха "наводнени" от посещения, което направи достъпа до тях невъзможен. Атаки от този тип...