23.10.2016

Руската поднови бомбардировките над Алепо

Руската авиация поднови днес интензивните бомбардировки над източната част на Алепо, която се намира под контрола на сирийските бунтовници, след няколко дни на относително затишие, съобщиха представител на опозиционните сили и Сирийският център за наблюдение на човешките права, цитирани от Ройтерс, информира bTV.

Още

Боевете в сирийския град Алепо избухнаха с нова сила, след като изтече обявеното от Москва прекратяване на огъня

Боевете в сирийския град Алепо избухнаха с нова сила снощи, след като изтече обявеното от Москва прекратяване на огъня, съобщи Сирийският център за наблюдение на човешките права. Съобщава се за артилерийска стрелба и ожесточени сблъсъци в много квартали по линията, която разделя града назони под контрола на сирийския режим и на бунтовниците.Нито един цивилен не е бил евакуиран по време на примирието, което изтече в 19 ч., съобщи служител на Международния червен кръст. Хуманитарната организация не е могла да влезе в бунтовническата част на Алепо, поради липса на каквито и да било гаранции за сигурност. 

Боевете в Алепо избухнаха с нова сила веднага след изтичането на руското примирие

Боевете между силите на сирийския режим и бунтовниците в Алепо избухнаха с нова сила, след като изтече обявеното от Москва прекратяване на огъня, съобщи АФП, позовавайки се на Сирийския център за наблюдение на човешките права.

Боеве в Алепо избухнаха с нова сила веднага след изтичането на руското примирие

Нито един цивилен не е бил евакуиран, съобщи служител на Международния червен кръст

Боевете в Алепо избухнаха с нова сила

Боевете между силите на сирийския режим и бунтовниците избухнаха тази вечер с нова сила в сирийския град Алепо, след като изтече обявеното от Москва прекратяване на огъня, съобщи Франс прес, позовавайки се на Сирийския център за наблюдение на човешките права.

Русия спази хуманитарната пауза в Алепо

Русия за трети ден днес спази ангажимента си за хуманитарна пауза във въздушните удари срещу Алепо, но сблъсъците на земята продължават. От ООН съобщиха, че участниците в конфликта все още не са дали гаранции за сигурност и поради това не може да започне нито евакуация, нито доставка на хуманитарна помощ. Русия и сирийските държавни медии хвърлят вината върху бунтовниците.

Стотици на протест в Лондон срещу бомбардировките в сирийския град Алепо

Стотици хора, сред които известната британска актриса Кери Мълиган, протестираха в Лондон срещу бомбардировките в сирийския град Алепо, предаде Асошиейтед прес.  Демонстрантите, подкрепяни от "Амнести интернешънъл" и други активисти, се събраха пред портала на премиерската канцелария на Даунинг стрийт, където положиха плюшени мечета като символ на хилядите деца, блокирани в контролираните от бунтовниците квартали на Алепо и изложени на атаките на сирийската армия и руските й съюзници.  На демонстрацията бяха отправени и призиви за налагането на по-сурови санкции срещу Русия или за създаването на зона, забранена за полети над Сирия.