27.10.2016

Седмица на словашкото кино в София

Посолството на Словашката република в София, във връзка с председателството на Словашката република на Съвета на Европейския съюз, организира в София „Седмица на словашкото кино“.  Десет словашки филма на словашки език с английски субтитри ще бъдат прожектирани в периода 17 - 23 октомври в столичните кинозали - Културния център Г8 (ул. „Уилиям Гладстон“ 8) и „ Евро Синема“ (бул. „А. Стамболийски“ 17). Входът е свободен.

Още

Тийм потвърди за София, ще показва добър тенис

Чакам турнира с нетърпение, коментира световният номер 9

Камион рани катаджия, докато пише акт в София

Униформеният наказвал неправилно паркиране на бул. "България"

Разширяват центъра на София на югозапад

Централната градска част на София ще бъде разширена в посока югозапад. Част от центъра ще са вече кварталите Зона Б-19, "Сердика", районът около  Медицинския университет, ВМА и кв. "Крива река", съобщи в. "Труд". Това предвиждат промени в закона за устройството и застрояването на Столичната община, приет от МС в сряда.

Концертът на Слави парализира София за 24 часа (РАЗПИСАНИЕ)

Тази събота, 29 октомври, от 19:00 часа на "Орлов мост" в столицата ще се проведе грандиозен митинг-концерт на Слави Трифонов и Ку-Ку Бенд в подкрепа на референдума, иницииран от "Шоуто на Слави". Сцената ще е разположена след моста с лице към хотел "Плиска", а шоуто ще обхване бул. „Цариградско шосе” в участъка между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и бул. „П. К. Яворов”.