25.10.2016

Пак рокади в Медицинския университет

Ректорът на Медицинския университет в София проф. Вихра Миланова беше свалена. Тя изгуби поста, след като срещу нея гласуваха 263 души. В общото събрание участваха 320 души, а за да има кворум, стигаха 267. 

Още

Студенти обвиняват Медицинския университет в Пловдив в дискриминация

Чуждестранни студенти обвиняват в дискриминация ръководството на медицинския университет в Пловдив. В анонимно писмо, разпратено до медиите, в което младежите се представят като студенти от Англия, се твърди, че им се налага да стоят прави или по земята заради недостатъчния брой места в аудиториите и университетските библиотеки. От висшето училище отричат тези твърдения.

Акад. Ваньо Митев се оттегля от Медицинския университет в София

Акад. Ваньо Митев се оттегля от поста първи зам.-ректор на Медицинския университет в София, длъжност, която заемаше досега. Очаква се във вторник следващата седмица на ректорски съвет да бъде гласувано и закриването на самата позиция.

Отхвърлиха 2 от жалбите на Медицинския

Административният съд София-град е отхвърлил две от жалбите срещу легитимността на проведеното на 11 октомври общо събрание на Медицинския университет. Тогава се събраха противниците на проф. Вихра Миланова, организирани от бившия ректор акад. Ваньо Митев. Те избраха за нов ректор бившия шеф на “Майчин дом” проф. Виктор Златков.

Ето какво реши съдът за скандалите в Медицинския университет

Софийският административен съд отхвърли всички жалби срещу легитимността на процедурата за избор на новия ректор на Медицински университет в София проф. Виктор Златков, пише Труд.

Разплита ли се скандалът около стария и новия ректор на Медицинския?

Ръководството на Медицинския университет-София предаде на Контролния съвет на учебното заведение документите от Общото събрание, на което бе отзован ректорът проф. Вихра Миланова и избран проф. Виктор Златков, пише в. Труд.