23.10.2016

Община Бургас проверява случай на момиченце, което е било нахапано от друго дете

Община Бургас проверява случай на момиченце, което е било нахапано от друго дете в детската ясла. Инцидентът е станал в Обединено заведение „Веселушко“.Майката Ваня Пеева Риза предполага, че инцидентът е станал вчера между 8.30 и десет часа. Вижда следите от захапвания вечерта. Детето на година и четири месеца е нахапано на седем места по гърба. Ваня извадила медицинско свидетелство за наранявания на детето, а лекарят е пояснил, че следите са от захапка от дете на възраст до година и половина, две. В яслата никой нищо не е видял, каза майката.Доколкото разбрах са били 13 деца само с една сестра, но пък имам информация, че тази сестра е заспивала няколко пъти по време на смяна и не е била много адекватна.Директорът на детското заведение Гюлхан Ахмедова каза, че била информирана за инцидента късно снощи и в момента събира писмени обяснения  от персонала.Винаги в занималнята  присъстват двама души, допълнително  в десет часа пристига още една смяна.Ахмедова подчерта, че няма информация, служител да спи на работното си място. Ако има подобни данни ще последва най-тежкото дисциплинарно наказание. От местната администрация са поискали писмени обяснения от директора до края на деня.

Още

Община Бургас се отказа от глоба на загиналата на „зебра” Ина

Местната администрация в Бургас е предприела спиране на изпълнителното дело срещу родителите на 28-годишната Ина Симеонова. Действията са предприети след бърза проверка във връзка с журналистическо запитване от „24 часа”.

След сигнал на „24 часа”: Община Бургас се отказа от глоба на загиналата на „зебра” Ина

Местната администрация в Бургас е предприела спиране на изпълнителното дело срещу родителите на 28-годишната Ина Симеонова. Действията са предприети след бърза проверка във връзка с журналистическо запитване от „24 часа”. Изданието първо съобщи, че Стоян и Димка Симеонови са поставени в абсурдна ситуация – от тях се изисква да платят глоба за

Община Бургас предизвиква гражданите

Община Бургас отправи фейсбук предизвикателство към жителите на града с ключовата фраза #Дайпочивканаколата. Целта е всеки бургазлия поне за един ден да слезе от автомобила си.

Ремонтират читалищата в община Бургас

 160 хил. лева ще бъдат вложени в ремонта на две  читалища в Бургас. Това са  НЧ "Фар 1946" и НЧ "Христо Ботев 1937" в квартал "Победа". Средствата са от бюджета на общината и по Швейцарска програма, съобщиха от администрацията. Междувременно текат или предстои да започнат в скоро време различни вътрешни и външни ремонти в НЧ "Ангел Димитров 1929" - кв. "Сарафово", НЧ "Христо Ботев 1928" - кв. "Банево", НЧ "Светлина 1929" - с. Брястовец, НЧ "Пробуда 1929" - с. Равнец, НЧ "Просвета 1938" - с. Изворище, НЧ "Хамалогика 2014".