21.10.2016

"Криминале" оживя 22 години след премиерата си по време на ексклузивна прожекция, част от Jameson Cult Film Club

След премиерата си през далечната 1994 г. легендарното "Криминале" на Тарантино буквално оживя, по време на специална Jameson Cult Film Club прожекция в арт пространството на ДНК в Националния дворец на културата. В продължение на няколко часа залата се превърна в арена на истинска ган

Още

ЮАР напуска Международния криминален съд

Република Южна Африка ще се оттегли от намиращия се в Хага Международен криминален съд, сочат съобщения в медиите в Йоханесбург, пише БГНЕС. Решението бързо разпали критиките на правозащитни организации срещу кабинета. Документът, който потвърждава плана за напускане на международния съд, носи подписа на министъра по международните отношение Маите Нкоана-Масхабане, беше огласен от кореспондента на SABC в Обединените нации.

Южна Африка напуска международния криминален съд в Хага

Република Южна Африка ще се оттегли от намиращия се в Хага международен криминален съд, сочат съобщения в медиите в Йоханесбург. Решението бързо разпали критиките на правозащитни организации срещу кабинета. Документът, който потвърждава плана за напускане на международния съд, носи подписа на министъра по международните отношение Маите Нкоана-Масхабане, беше огласен от кореспондента на SABC в Обединените нации.

Куриоз! Пиян криминален тип заби в джип на полицията

Криминалнопроявеният Г. Велков-Лукчето от петричкото село Михнево едва на уби полицаи от гранична полиция Петрич при пътен инцидент край селото, пише struma.com. Пияният мъж не успял да вземе завой и се ударил с личния си автомобил в джипа на граничните.

Взривът в Института по криминология в Брюксел вероятно е криминален акт

Взривът, който избухна тази сутрин в Института по криминология в Брюксел, най-вероятно се дължи на палеж в една от лабораториите. Прокуратурата предполага, че става дума за криминален, а не за терористичен акт. Преди взрива е забелязана кола, която е влязла в паркинга на института. Заподозрените подпалвачи са опожарили лаборатория за анализ на проби от ДНК, които се събират от местопрестъпления. Целта може да е била унищожаване на доказателства, смятат от белгийската прокуратура. При експлозията няма пострадали, нанесени са обаче сериозни щети на сградата. Терористичната заплаха в Белгия обаче остава от трета степен, след атаката през март срещу брюкселското летище Моленбек и метростанция в града, при която бяха убити 32-ма души

Криминален тип наказа любовница в Благоевград с коктейл "Молотов"

Лек автомобил "Мерцедес" бе опожарен тази нощ в благоевградския квартал Еленово, стихията обхванала и паркиран наблизо автомобил "Опел". Коктейл "Молотов" е бил хвърлен през разбито стъкло на Мерцедеса, установила полицейската проверка, съобщава Struma.com. Причината, според разследването е, любовна вендета.

Мъст от ревност: Криминален тип наказа младата си любовница в Благоевград с коктейл "Молотов"

Лек автомобил "Мерцедес" бе опожарен тази нощ в благоевградския квартал Еленово, стихията обхванала и паркиран наблизо автомобил "Опел". Коктейл "Молотов" е бил хвърлен през разбито стъкло на Мерцедеса, установила полицейската проверка, съобщава Struma.com.