21.10.2016

Ремонтират спортен център "Славейков" в Бургас

Комплексът ще разполага с басейн с олимпийски размери и футболно игрище

Още

Ромски терор в Бургас: Гьобеци от сватба побъркват ж.к. „Славейков“

Бясна циганска сватба побъркaла жителите на бургаския ж. к. „Славейков“ в района на ВХТИ снощи. Ромският празник отново бил в стола на университета и продължил до никое време, пише flagman.bg.

Жителите на бургаския квартал „Славейков“ изкараха кошмарна нощ! (ВИДЕО)

Шумна циганска сватба и среднощни гърмежи подлудиха жителите на бургаския квартал „Славейков“ в района на ВХТИ.  ​​​​​​​„Ромското тържество, което се вихреше в стола на университета, продължи цяла нощ. Музиката кънтеше, а жителите на високите блокове, които са от другата страна на бул. „Проф. Яким Якимов“, не мигнаха цяла нощ“, жалва се Петя В., която е майка на две малки деца.

Кметски син е сред пострадалите от климатика-бомба в бургаския квартал „Славейков“

Синът на кмета на руенското село Просеник Стоян Добрев – Слав, е единият от ранените млади мъже при експлозията на климатик в бургаския ж.к. „Славейков“. Той попаднал случайно на мястото на инцидента, оставали минути преди да тръгне за родното си село. Изчаквал своя приятел Здравко, който се опитал да поправи климатика на свой познат.

В Бургас отмениха присъда по дело за опит за убийство

Бургаският апелативен съд отмени присъда, наложена на Даниел Пешев за опита за убийство на Пламен Младенов, извършен през 2005 г. в Бургас. Втората инстанция върна делото за ново разглеждане от друг съдебен състав на окръжния съд в града, съобщиха от съда, съобщава БГНЕС. След задочен процес ОС-Бургас призна Пешев за виновен за това, че на 30.08.2005 г. в гр. Бургас, в близост до бл.68 на к-с „Славейков”, направил опит умишлено да умъртви Пламен Младенов, като деянието е извършено предумишлено, по особено мъчителен начин за пострадалия и с особена жестокост, при което смъртта не е настъпила по независещи от дееца причини – своевременно оказана квалифицирана медицинска помощ. Подсъдимият получи наказание от шест години лишаване от свобода, което да изтърпи при първоначален строг режим. Съдът осъди Даниел Пешев да заплати сумата от 35000 лв. като обезщетение за причинени неимуществени вреди на частния обвинител и граждански ищец Пламен Младенов. Постановената присъда беше обжалвана от частния обвинител и от защитника на подсъдимия, който е в неизвестност от 2005 г. Въззивният състав стига да изводите, че по време на съдебната фаза на първа инстанция са допуснати съществени нарушения, които ограничават процесуалните права на всички страни в наказателното производство, а липсата на надлежни мотиви правят невъзможно да се провери правилността на атакувания съдебен акт. Апелативен съд – Бургас счита, че тези нарушения са основания са отмяна на присъдата и връщаше на делото за ново разглеждане от друг съдебен състав на ОС-Бургас за тяхното отстраняване. Срещу оправдателната част на присъдата, с която подсъдимият е оправдан по обвинението да е извършил деянието по хулигански подбуди по чл.116, ал.1, т.11 от НК не е бил подаден въззивен протест от прокурора нито въззивна жалба от частния обвинител, поради което посочената част на съдебния акт е влязла в сила. Решението не подлежи на касационно обжалване и протестиране. 

Екшън в Бургас: Сгащиха осъждан рицидивист с пико

Криминално проявен и осъждан бургазлия беше арестуван късно снощи с наркотици в ж. к. „Славейков”. 43-годишният Георги Б. е спрян при рутинна проверка от служители на Второ РУ-Бургас до бл. 63.

Екшън в Бургас: Сгащиха осъждан рецидивист с пико

Криминално проявен и осъждан бургазлия беше арестуван късно снощи с наркотици в ж. к. „Славейков”. 43-годишният Георги Б. е спрян при рутинна проверка от служители на Второ РУ-Бургас до бл. 63.