25.10.2016

Путин отмени посещението си в Париж следващата седмица

Руският президент Владимир Путин няма да посети Париж следващата седмица, след като отклони предложение за среща с президента Франсоа Оланд само за преговори за Сирия. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков не посочи конкретна причина за отмяната на визитата, но подчерта, че Путин е готов да се срещне с колегата си Оланд по всяко време, когато е удобно за френския държавен глава. От своя страна Франсоа Оланд заяви, че е искал да се срещне с Путин, за да продължи разговорите за мир в Сирия. Диалогът с Русия е необходим, но трябва да е твърд и откровен, подчерта Оланд. По думите му, ветото на Москва на френската резолюция, внесена в Съвета за сигурност, е попречила на спирането на огъня и постигането на примирие в Сирия. 

Още

Първи СНИМКИ от убийствения инцидент в „Кючук Париж”

Сайтът trafficnews.bg разпространи снимки от катастрофата в Пловдив, при която възрастна жена бе убита от млад шофьор. Както БЛИЦ съобщи, сигналът за инцидента е подаден около 7.40 часа днес.

Смърт в „Кючук Париж”: Млад шофьор премаза пенсионерка тази сутрин

Жена загина при пътен инцидент тази сутрин в Пловдив, съобщиха от полицията. Сигналът за катастрофа на бул. “Ал. Стамболийски” в кв. „Кючук Париж” е подаден около 7.40 часа днес.

Скарлет Йохансон ще ни продава пуканки с трюфели в Париж

Отдавна искала US пуканки да се продават и във френския град

Американско семейство дари изкуство за 380 млн. долара на парижки музей (ВИДЕО)

Творбите датират от втората половина на 19 век до първата половина на 20 век

България ратифицира споразумението за климата от Париж

Парламентът ратифицира в петък Споразумението от Париж към Рамковата конвенция на Обединените нации по изменение на климата. С този акт България се присъедини към Споразумението срещу климатичните промени, което ще влезе в сила на 4 ноември 2016 г. – броени дни преди в Маракеш, Мароко да започне Конференцията на ООН по изменението на климата