28.10.2016

Москва е готова да възобнови контактите по противоракетната отбрана със САЩ и НАТО

Русия е готова да възстанови контактите си със САЩ и НАТО по проблемите на глобалната система за противоракетна отбрана (ПРО). Това заяви заместник-началник на главното оперативно управление на Генералния щаб на Русия Виктор Познахир. „Руската страна е готова да възоб

Още

Сенатори от САЩ искат обяснение от Yahoo за бавното разкриване на кибератаката

Според тях случилото се е "неприемливо", защото е минало прекалено много време

Бивш шеф на НАТО: Сирийският конфликт е поражение за САЩ и победа за Русия

Войната в Сирия се превърна в „стратегическо поражение за САЩ, стратегическа победа за Русия и заплаха за силите, удържащи европейските страни в ЕС. Това заяви бившият генерален секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен в интервю за датския вестник „Берлингске“ (Berlingske), цитирано от RT. Русия разглежда Близкия изток като „арена“, на която да „предизвиква доминирането на Америка“ и в тази връзка изборите в САЩ през 2016 г. ще имат „решаващо“ значение, твърди Расмусен.

Бивш шеф на НАТО: САЩ са длъжни да бъдат световен полицай

Не бях успял даже да седна край масата, когато Владимир Путин ми каза, че НАТО, която тогава оглавявах, повече няма цели, поради което трябва да бъде разпусната. „След края на студената война ние разпуснахме Варшавския договор“, каза той. „Точно така следва и вие да разпуснете НАТО Това е отживелица от студената война“. Пише в. „Уол стрийт джърнъл“ (The Wall Street Journal) бившият премиер на Дания и генерален секретар на НАТО, Андерс Фог Расмусен.

Лавров: Няма да има връщане към предишните отношения на Русия с ЕС, НАТО и със САЩ

Западните партньори на Русия постоянно нарушават ангажиментите си в сферата на сигурността и по тази причина извършването на дейности съвместно с ЕС, САЩ и НАТО по обичайния начин не се получава. Това заяви руският министър на външните работи Сергей Лавров в изказване пре

Huffington Post: Време е САЩ да пратят НАТО в музея на американската империя

САЩ трябва да се погрижат за своята и за сигурността на своите граждани, а не за защита на страни, които не влизат в сферата на американските интереси, пише коментаторът на Huffington Post Брюс Фейн.

Американски сенатор потвърди, че САЩ пряко финансират терористи

Американският сенатор Ричард Блек в интервю за RT отново потвърди, че администрацията на САЩ оказва финансова подкрепа на терористични организации, включително изплаща заплати на терористите от групировката „Нур ед-Дин Аз-Зинки”.