25.10.2016

Йълдъръм обеща да изкорени всички „терористи“ от управляващата партия

  Турският премиер Бинали Йълдъръм обеща да изкорени всички „терористи“ от управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) , които имат връзка с движението на проповедника Фетхуллах Гюлен, сочен за организатор на опита за преврат от 15 юли, пише БГНЕС. „Властта ще преследва членовете на партията на справедливостта и развитието (ПСР), а също така ще продължат да осъществяват операции срещу поддръжниците на фетулахистката терористична организация в цялата страна“, каза премиерът по време на изказван пред съпартийци в парламента. Като основен организатор на опита за преврат властите посочиха Гюлен и неговата мрежа от поддръжници. В последвалата преврата чистка в Турция бяха уволнени и арестувани редица държавни служители, полицаи, военни и други, част от които бяха обвинени като поддръжници на Гюлен. 

Още

Издирват се: Турската полиция търси трима терористи на ПКК

Турската полиция издирва трима терористи на нелегалната Кюрдска работническа партия ПКК, за които имали информация,че готвят зрелищни само убийствени атентати в страната, съобщи турската телевизия НТВ. Разузнаването разполагало с данни,че две от камикадзетата са жени, предаде БНР.

Кърваво терористично нападение в Пакистан (СНИМКИ/ВИДЕО)

Трима терористи, въоръжени с автомати и колани с експлозиви, нахлули в полицейско училище в Пакистан. При нападението са избити най-малко 59 души и...

Кървава нощ в Пакистан: Терористичен акт уби 60 души

Атаката е извършена от трима въоръжени атентатори самоубийци

Турската полиция издирва трима терористи на ПКК

Турската полиция издирва трима терористи на нелегалната Кюрдска работническа партия ПКК, за които имали информация,че готвят зрелищни само убийствени атентати в страната, съобщи турската телевизия НТВ. Разузнаването разполагало с данни,че  две от камикадзетата са жени.   По данни на властите през миналата седмица в Турция са били предотвратени 12 терористични  атаки. В Мерсин, пристанищен областен град в Южна Турция, при операция на полицията и разузнавателните органи били заловени 12 терористи от ПКК, подготвяли терористични удари, които да окъпят в кръв града и областта. Сред арестуваните има няколко жени. Задържаните са изпратени в затвора.   При операциите на полицията на определени адреси в Мерсин, Шърнак и Сиирт били разкрити голям брой детонатори, устройства за дистанционно взривяване на експлозиви, 7 коли-бомби, ръчно изработени експлозиви и други оръжия.   Турското министерство на вътрешните работи съобщи,че при специализираните операции срещу терористите от ПКК били неутрализирани 45 души.

Десетки убити при терористичен акт в Пакистан

Въоръжени мъже атакували полицейска академия в Куета

Десетки убити при терористичен акт в Пакистан (ВИДЕО)

Въоръжени мъже атакували полицейска академия в Куета