21.10.2016

Учени от 3 университета с кошмарна прогноза за Ню Йорк

В Ню Йорк до 2100 г. ще се увеличава количеството на наводненията, пишат в свое изследване учени от Ратгерския и Принстънския университет и от Океанографическия институт в Уудс Хоул. Според доклада наводненията ще зачестят тройно, а нивото на водата ще се вдига до 2,7 метра, както при урагана Сенди през 2012 г.

Още

Освиркаха Тръмп на благотворителна вечеря в Ню Йорк

Той и разсмя публиката, говорейки за речта на съпругата си

Хамилтън с идея за Гран при на Ню Йорк

Ако искате реклама в САЩ, това е мястото, коментира шампионът

Догодина - Tesla тръгва сама от Лос Анджелис и Ню Йорк

Всички бъдещи модели на концерна ще са напълно автономни

Полуразсъблечена Клинтън предизвика суматоха в Ню Йорк

Поставената в Ню Йорк полуразсъблечена статуя на Хилари Клинтън с копита вместо крака, предизвика стълкновение, съобщи в. „Ню Йорк дейли нюз”. Статуята, сложена от 27-годишния Антъни Скиоли, се появи във вторник сутринта до метро станцията „Боулинг-Грийн”, пише БГНЕС. Фигурата е карикатурно изображение на Клинтън с широко усмихнато лице, непропорционални части на тялото и копита вместо стъпала на краката. Облечена е само с разгърдена туника. Според вестника, статуята е стояла до метро станцията три часа. След това е дошла служителка на близкия музей, която се опитала да свали фигурата от постамента й въпреки бурна намесата на Скиоли и негови симпатизанти.   

Полицай застреля пенсионерка в Ню Йорк, защото го нападнала с бухалка

Полицай беше принуден във вторник да застреля 66-годишна жена в нюйоркския квартал Бронкс, защото тя го нападна с бейзболна бухалка, съобщи на пресконференция говорителят на градското полицейско управление Лари Нюкенън. Полицаят бил извикан на адрес в жилищен блок от съсед на пенсионерката. Гражданинът съобщил, че жената се държи странно и очевидно не е на себе си. Пристигналият на място патрул установил, че жената е в жилището си и е въоръжена с ножица, пише БГНЕС. Единият полицай успял да убеди жената да остави ножицата на пода, но тя изведнъж грабнала бухалка и се хвърлила към него. Според полицейския говорител, патрулният полицай е стрелял два пъти по нападателката. Тя починала в болница. Нюкенън посочи, че във връзка с инцидента е започнало вътрешно разследване, за да се установи защо полицаят е стрелял, а не е използвал електошоково устройство.