14.12.2017

Медът като храна, медът като лекарство, медът като бизнес

Още траките са наричали меда и пчелните продукти „жива храна“. Медицината днес доказва 435 полезни съставки и близки до тези в човешкия организъм – В2, В6,В12, ензими, флавони, киселини и т.н и всички, без изключение, имат важно значение за доброто здраве и развитие на човешкото тяло. Няма съмнение, след като стана ясно, че хората от 21-ви век вече сме резистентни към много от антибиотиците, ще се обръщаме все повече към природните продукти. Медът е традиция за страната ни и като бизнес. За истинския мед, за начина да се сдобием с него, за значението на пчелите за природата на страната ни, за младите в пчеларския бизнес – чуйте Петко Симеонов, председател на Асоциацията за биологично пчеларство в България.

Още

Горещи