25.10.2016

Има ли картел на горивата? Коментар на петролната асоциация

Петролната и газова асоциация е изненадана от установения картел на цените на горива между 6 от най-големите компании у нас. Това заяви председателят на асоциацията Андрей Делчев.

Още

Унгария извика посланика на Русия заради пренебрежителни коментари

Унгарското външно министерство съобщи, че е извикало посланика на Русия заради пренебрежителни коментари в руски медии на унгарското антисъветско въстание от 1956 г., чиято 60-годишнина бе отбелязана в неделя.

Какво се случва в Мосул - видеокоментар на Георги Милков

Какво се случва в Мосул? Видеокоментар на Георги Милков за операцията срещу столицата на така наречeната "Ислямска държава". Гледай тук неговия видео коментар Още по темата: Операция

Официално: Делян Добрев се отказа от имунитета си, вижте първия му коментар след големия скандал

Не съм виновен за нищо, това ще се докаже много лесно в съда. Това заяви пред журналисти в парламента депутатът от ГЕРБ Делян Добрев.

Коментари за поискания имунитет на Делян Добрев

Главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета на депутата от ГЕРБ Делян Добрев. Причината е мегаразследването "Белене". Виждам обвинение към хората, които спряха "Белене“, че едва ли не те са по-виновни от тези, които направиха огромните разходи, това заяви в интервю за предаването "12+3" на програма "Хоризонт" депутатът Мартин Димитров: Така ги разбирам нещата аз и това изключително много ме притеснява, защото не е честно и не е справедливо. Това, което знам аз от думи на трети лица е, че в мандата си Добрев е пратил до всички държавни органи писмо, в което е написано, че проектът е спрян. Това знам аз от трети лица, което ако наистина е така и информацията ми е точна, аз не виждам проблем. Колегите юристи твърдят и смятат, че решението на НС е задължително за всички държавни органи, т.е. независимо дали министърът ги е уведомил, или не е, решението на парламента е задължително за НЕК. Не мога да се меся в работата на прокуратурата, очаквам от нея да бъде безпристрастна и да си свърши професионално работата, коментира Таско Ерменков от БСП: Ще го коментирам по начина, по който винаги сме коментирали това, което е свързано с "Белене“. Понеже постоянно ни обвиняват нас, че ние сме били подписали споразумения и сме платили над 300 000 евро като аванс, с което е започнало действието на "Белене“ и това е стигнало до арбитража, винаги сме твърдели, че арбитражът е започнат заради това, че проектът е спрян, при това е спрян не както трябва и има факти, които говорят, че по времето на ГЕРБ са подписани още девет споразумения и след спрения проект, който уж е спрян с решение на МС по времето на Делян и са плащани пари на съответни изпълнители по "Белене“, т.е. имаме извършени плащания по проект, който според тях е бил спрян. Най-вероятно това е принудило прокурорът да повдигне обвинение. Аз се учудвам защо това обвинение е повдигнато сега, а не е повдигнато преди година, когато ние точно предупредихме, че има такива плащания и е хубаво да се потърси отговорност за тях. Председателят на комисията, която проверява договорите за "Белене" - Валери Симеонов - отказа коментар. Той обаче посочи, че комисията безпристрастно ще си свърши работата. Самият Делян Добрев ще внесе искането за сваляне на имунитета си този следобед. Цялото интервю с Мартин Димитров и Таско Ерменков можете да чуете в звуковия файл.

Коментари на седмицата.№1: Малка пишка зад голям двигател, или защо мрем при катастрофи

Публикуваме отново най-четените коментари и анлизи през седмицата, защото явно това са темите, които ви вълнуват. Този е най-четеният - от почти 195 хиляди души. Не се качвайте в колите на комплексарите, не им обръщайте внимание, спазвайте правилата и възпитавайте децата на това МАЛКАТА пишка зад големия двигател.

Коментари на седмицата. №2: Как да живеем здравословно

Публикуваме отново най-четените коментари и анализи през седмицата. Този е №2, почти 120 000 души са го чели. Денят на едно екологично момиче ДЕСИ е на 23 години, от София и живее здравословно и екологично. Всяка сутрин тя става точно в 8 часа и отива да тича в парка. Кросът й продължава около 30 минути – време,