24.10.2016

Германската федерална полиция отцепи жп гара в Ращат заради бомбена заплаха

Германската федерална полиция евакуира и отцепи железопътната гара в югозападния град Ращат след получена тази сутрин бомбена заплаха. Това предадe Ройтерс, като се позова на полицейски говорител, предаде бТВ. Заплахата беше получена към 9,15 ч. местно време. Полицейската операция продължава, каза говорителят, като уточни, че мястото се проверява от сапьори с кучета, обучени да търсят взривни вещества. "Засега не е открито нищо подозрително", добави той. Ращат е една от възловите гари от системата на високоскоростните влакове Интерсити-Експрес. 

Още

ВИДЕО и СНИМКИ показаха шокиращата истина за така наречените щастливи кокошки

Шокиращо видео, заснето от защитници на правата на животните във ферма за яйца на „Костко” в Калифорния, показа как пилетата живеят в ужасяващи условия и се кълват едни други до смърт. Произведените във фермата яйца са с етикета „ от щастливи кокошки, които живеят извън клетки”, но видеото, разпространено по-рано тази седмица, хвърля доста плътна сянка върху условията, в които живеят птиците.

Автономните автомобили пращат кросовърите в миналото

Популярността на кросовърите постепенно ще започне да спада заради все по-увеличаващото се навлизане на автомобилите с автонономни транспортни средства. Това заяви главният дизайнер на Volkswagen - Клаус Бишоф, цитиран от изданието Auto Express.По думите на Бишоф, безпилотните авто

Пращат частен съдия изпълнител на неплатилите гаражната такса доброволно

Демонтирани до дни ще бъдат пет общински преместваеми гаражни клетки заради натрупани задължения към Община Асеновград, от страна на собствениците. За период от две години длъжниците трябва да заплатят общата сума от над 5 000 лева, съобщи заместник-кметът инженер Петър Бо

Пращат SMS кой ползва личните ни данни

  Ще санкционират чиновници, поискали ни ги повторно Гражданите да бъдат предупреждавани с есемес или по мейл кои администрации в държавата разменят информация с техните лични данни. Това стана ясно днес при представянето на концепцията за работата на Държавната агенция "Електронно управление" (ДАЕУ), което направи председателят на ведомството Росен Желязков. Според него трябва да направим така, че тази информация да се дава от нас само веднъж в администрациите. „Не бива да ни се налага всеки път, искайки услуга от държавата или общината, да ни карат да я даваме отново”, обясни той по време на представянето. Желязков специално подчерта, че в Закона за електронното управление изрично са предвидени санкции за чиновник, поискал повторно от хората данни, налични в системата. Шефът на ДАЕУ обясни, че все още множество администрации в страната държат една и съща информация, но електронните им системи трудно я обменят. Желязков определи сегашното състояние като феодализация и добави, че едва 20% от всички системи за съхранение и обработка на данни правят автоматично резервни копия и само още толкова имат дублиращо захранване, гарантиращо намалява на рисковете от загуба на информация. Той каза, че у нас годишно се издават 25 млн. удостоверения и за тях сега по гишетата се губят по около 50 млн. човекочаса. „От друга страна, администрациите, създаващи тези документи, не знаят кой е крайният потребител Оказва се, че те са други администрации, а не гражданинът и той става приносител на удостоверението от едната в другата”, уточни той. По достъпност на електронните услуги сме на 64% от средното ниво за ЕС. По-добре сме по индексите за системите с отворени данни. През миналата година сме били 16-и от 122 държави в света. Желязков подчерта, че основното предизвикателство пред електронното управление е нормативната джунгла, свързана с административното обслужване. Данните на ДАЕУ сочат наличието на 357 закона, 476 правилника, 2276 наредби и 198 инструкции, общо 3307. Отделно администрациите предоставят 2312 услуги на гражданите и бизнеса, свързани с 900 регулаторни режима. По думите му не бива да се допуска електронизация на бюрокрацията Той посочи за пример как Законът за търговския регистър задължава бизнеса годишните отчети да бъдат подавани към няколко администрации, които просто могат да си го изискат през мрежата една от друга.  

САЩ изпращат хора на Марс след 2030 г

САЩ искат да изпратят хора до Марс след 2030 г. и да осигурят безпроблемното им връщане на Земята, заяви американският президент Барак Обама за Си Ен Ен. Той допълва, че определено амбициите са един ден хората да са в състояние да останат по-дълго време на Червената планета. „Достигането до Марс изисква продължаване на сътрудничеството между правителството и частни инвеститори и ние вече вървим по този път. В следващите две години частни компании за първи път ще изпратят астронавти на Международната космическа станция“, казва Обама. Междувременно учени определиха най-подходящото място за база на Марс. Регионът Deuteronilus Mensae в северното полукълбо на планетата може да е най-подходящ за първата пилотирана експедиция, тъй като там има голямо количество лед. Това е мнението на учени, участващи в международен симпозиум за изследване на Слънчевата система в Москва, организиран от Руската академия на науките. Определеният от учените радиус в района е около 100 км. Учените смятат, че изследователите може да намерят извънземни форми на живот именно в този регион. 

Шок! Як скандал с Жени Калканджиева! Извратеняци й пращат пениси, красавицата побесня

Нагли фенове налазиха Жени Калканджиева в социалната мрежа. Извратеняци изпращат снимки на пенисите си и това вбеси миската, пише lifestyle.bg. Шестата в света явно вече не издържа на напрежението и избухна бясно в социалната мрежа.