26.10.2016

Още

Какво се случва в турските килии?

За никого не е тайна, че от юли насам, когато бе извършен опитът за преврат, Ердоган е безпощаден към противниците си. Но това, което твърди сега правозащитната организация Хюман Райтс Уоч, е наистина шокиращо. След неуспешния опит за преврат през юли, турският президент Ердоган въведе извънредно положение. Оттогава важат нови правила, които допускат и нарушения на човешките права, четем в доклад, публикуван от Хюман Райтс Уоч и цитиран от „Дойче Веле“. От правозащитната организация предупреждават, че новите разпоредби се оказват с изключително лоши последици за правата на задържаните. В доклада си правозащитниците описват 13 случая, в които става дума за най-различни изтезания - от побой до сексуални издевателства. "Никой няма да се загрижи, ако те убия" В един от случаите близките на задържан чули как полицай заплашва друг арестант. "Заради извънредното положение никой няма да се загрижи, ако те убия. Просто ще кажа, че съм те застрелял при опит за бягство", заявил полицаят. Адвокатът на друг задържан свидетелства на свой ред, че надзирателите заплашили неговия клиент да го изнасилят с полицейска палка, след което му казали, че няма да преживее следващите 30 дни. По време на извънредното положение полицията има право да задържа всеки гражданин до 30 дни без съдийско постановление. Преди опита за преврат този срок беше само четири дни. Съгл...

Учени изследваха как малките лъжи водят до по-големи измами

Малките лъжи водят до по-големи измами. Колкото повече лъже човек, толкова по-малко се притеснява да излъже. Ново изследване разкри не само, че ефектът е като при търкаляща се снежна топка, но и свързания с него биологичен механизъм, съобщиха Асошиейтед прес и Франс прес. Първоначално лъжецът изпитва неудобство, когато деформира истината. То обаче изчезва с увеличаването на лъжите, тъй като амигдалата – мозъчна зона, която контролира някои от емоциите ни, вече е привикнала с неистините. Така лъжите стават все по-големи.

Няма да повярвате какво откриха учените за големите мускули, ето до какво водят те

Повишаването на мускулната сила подобрява мозъчната функция при хора с проблемна памет, сочи изследване на Университета на Сидни. Проучването било проведено сред 100 души на възраст между 55 и 86 години с леки когнитивни нарушения.

Уникален хороскоп! Вижте как пиянстват различните зодии!

Ясно е, че всеки един представител на зодиакалния знак има своите особености по отношение на алкохола. Предлагаме ви да видите следния материал за зодиите и тяхното пиянство.

Може да преживеете както трудност, така и приключение

Номерологична прогноза за 26 октомври. Бъдете щастливи без причина

Куриозен случай! Санданчанка и приятелят й попаднаха в ареста в един и същи ден! Вижте за какво

45-г. санданчанка Евдокия Граматикова и мъжът, с когото живее в Америка на семейни начала - Дейвид Рол, на 50 г., попаднаха в санданския арест по едно и също време и за едно и също провинение, пише struma.bg.