23.10.2016

Pimco предвижда 2 до 3 покачвания на лихвения процент в САЩ до края на 2017 г.

Високият икономически растеж и инфлацията биха подтикнали централната банка да реагира, коментира фондът

Още

САЩ предупредиха: Избягвайте Истанбул

САЩ предупредиха своите граждани за потенциален риск от терористични атаки или опити за отвличане на чужденци в Истанбул, съобщи АФП. В съобщение на US консулството се казва, че екстремистки групи продължават “агресивните си усилия” да атакуват американци и други чужденци в града. “Тези атаки може да са планирани или без предупреждение и включват

ИД напада със сяра, напредващи към Мосул военни от САЩ

Терористите от „Ислямска държава“ са подпалили голямо количество от сяра във фабрика край Мосул. От армията на САЩ съобщиха, че надигналият се дим е достигнал до иракското военно летище „Каяра“, където войниците е трябвало да използват противогази, пише Агенция Фокус. „Ветровете духаха на юг, затова и за да се предпазят силите на летището трябваше да носят защитна екипировка. Те продължават операциите си“, заяви анонимен източник на американската армия, чиито части са разположени на обекта. Местните жители, пострадали от дима съобщават, че имат затруднения в дишането, дразнене на очите и гърлата. Димът също така започва да изгаря, попаднал върху влажна кожа.

Кървав терор в САЩ!

Седем души са били ранени при стрелба, която е продължила даже след пристигането на полицейските служители, късно в събота в Източен Оукланд, Калифорния, пише вестник San Francisco Chronicle, цитиран от "Фокус". 

Гибона: Отказах да играя за националния на САЩ'94

Божидар Искренов разбива митове в интересно интервю

Кой е най-богатият българин в САЩ и как се сбъдва американската мечта?

Фил Филипов e най-богатият българин в Съединените щати. Едва на 17 години той тръгнал да преследва американската мечта. Започнал като метач във фирма за подемна техника. Днес е много богат. Бизнесът му е да спасява фалирали фирми, а неговата религия е дисциплината.  Кой е най-големият удар в живота му? Чувства ли се като българин и продължава ли да се усеща като чужденец зад Океана? Гледайте разказа на Фил.

"Форин афеърс": САЩ трябва да има нова политика към Русия

Хилари Клинтън представя руския президент в образа на карикатурен злодей, а Доналд Тръмп гледа на Москва като на бъдеща съюзничка