23.10.2016

Учени: Ракът е непобедим, но може да стане хронично заболяване

Науката в бъдеще е малко вероятно да намери начин изцяло да бъде победен ракът, но учените, може би, ще могат да го преместят в раздел хронични заболявания, с които ще може да се живее десетилетия. Това мнение изразяват в интервю пред датския научен портал Videnskab участниците в провеждащата се в Копенхаген конференция на Европейското общество за медицинска онкология, цитиран от Фокус.

Още

Седем красноречиви знака, че бракът ви няма да го бъде

Сватбените агенти, особено тези, които се занимават с подготовката на бракосъчетанието, често трупат много впечатления за младоженците в продължение на няколко месеца и то „зад кулисите“. Така те имат известен поглед за бъдещето на брака на двойката. Това, което те виждат, невинаги е позитивно.

"Ракът не ме спря да съм принцеса"

Едва на 17 г. Андреа разбира, че е болна от рак, когато нейната майка я завежда на лекар

Сватбени агенти съветват: 7 знаци, че бракът ви е аут

Това, което те виждат у двойките не винаги е позитивно

Хванат навреме, ракът на шийката на матката се лекува на 100%

Годишно се регистрират 500 000 нови случая Ракът на маточната шийка е заболяване, водещо до загуба на трудоспособност в най-активната възраст на жените или до смъртен изход. В България е налице устойчива тенденция към повишение на заболяемостта и смъртността от него. През последните години достигна около 29 на 100 000 жени, което превърна разпространението на рака на маточната шийка в проблем на българското здравеопазване. Скринингът за рак на маточната шийка е доказал своята здравно демографск...

Ракът може да се определи като хронична заболяване, с което може да се живее

  Едва ли скоро науката ще може да намери начин напълно да победи рака, но учените биха могли да го поставят в категорията на хроничните заболявания, с които може да се живее десетилетия, пише БГНЕС. Такова становище изразяват пред датския научен интернет портал videnskab.dk участници в провеждащата се в Копенхаген конференция на Европейската асоциация по медицинска онкология. Тази година тя е посетена от 20 000 изследователи от 130 страни. Според учените, основното предизвикателство в борбата срещу рака е неговата способност да мутира и да се адаптира към променящите се условия, както и да се разпространява по цялото тяло, преминавайки в нови форми. 

Каква жена!? Ракът убиваше Ан, но тя не се предаде и се излекува по уникален начин!

След операцията, която е извършена, когато заболяването е напреднало до третия етап, тя отказала химиотерапия, и се присъединила към изследвания на традиционните лечения, пише zajenata.bg.