27.10.2016

Подготвят за нов живот изгорялата баня "Чайка" в Пловдив (СНИМКИ)

Работници направиха първата крачка към възстановяването на бившата баня "Орта Мезар", която бе опожарена от огнена стихия в началото на тази година. Еврейската сграда - паметник на културата от местно значение, стоя месеци наред оградена, докато тече следствието за причините, довели до пожара на 19 февруари. Тогава цялата вътрешност и покривът на вековното здание изгоряха напълно. Оцеляха само каменните стени на старинната постройка.

Още

В края на октомври отваря най-луксозната детска градина в Пловдив

Най-луксозната детска градина в Пловдив - "Чайка" ще е завършена предсрочно в края на октомври, увери кметът на район "Източен" Николай Чунчуков. Заедно с градоначалника Иван Тотев инспектираха строежът, който е почти пред финал. Заведението наподобява детски дворец и е под формата на летяща птица. Проектант е арх.

Вливат подблокови забавачки в градини със самостоятелни сгради

От 1 септември, тази година, 7 забавачки в Пловдив ще бъдат слети с други базови детски заведения. Предложението на кмета Иван Тотев влиза за гласуване на сесията на ОбС на 14 юли, четвъртък. ЦДГ „Деница“ отива в „Осми март“, ЦДГ „Надежда“ – в „Светлина“, ЦДГ „Ружа“ – в „Маргаритка“, ЦДГ „Арлекино“ – в „Чайка“, ЦДГ „Белослава“ - в „Кремена“, ЦДГ „Щурче“ – в „Майчина грижа“ и ЦДГ „Искра“ - в „Зора“. Предвижда се подблоковите забавачки да преминат под управление на градините със собствени сгради. Основните мотиви на общинска...