22.10.2016

Популярността на Меркел се срива

Одобрението за консерваторите на германския канцлер Ангела Меркел продължава да спада. За първи път в историята популярността към партията на лидера на Берлин е под 30 процента. Това сочат данните от социологическо проучване на агенция ИНСА за таблоида „Билд“, цитирани от ДПА. Социолозите установяват, че подкрепата за Християндемократическия съюз на канцлера се е стопила с още половин процент и вече е 29,5 на сто. Коалационните партньори на канцлера – Социалдемократите, се радват на 22% одобрение на германиците. Това е повишение за тях с един пункт. Непроменен остава рейтингът на набиращата сила антиимигрантска партия „Алтернатива за Германия“ - 15 процента. Данните от изследването са още един предупредителен знак за Ангела Меркел само 11 месеца преди следващите парламентарните избори. Популярността на канцлера се срина след обявената от нея политика на отворени врати за мигрантите. Въпреки нарастващата критика към действията на Меркел в Германия и Европа, тя най-вероятно ще се кандидатира за четвърти мандат догодина....

Още

Меркел: Граничните проверки в Шенген остават

ЕК няма да изтегли предложението си за глоби за отказ от бежанци

Меркел категорична: Не спре ли руският терор в Алепо, ще има още санкции за Русия!

Европейският съюз може да приеме мерки срещу Русия, ако интензивността на ударите по Алепо се запази на това равнище, което беше преди хуманитарната пауза. Това каза днес канцлерът Ангела Меркел на пресконференция за резултатите от първия ден на срещата на високо равнище на ЕС, предаде ТАСС, цитиран от БТА.

Меркел отсече: Не спре ли руският терор в Алепо, още санкции!

Целта на Русия – да отслаби ЕС, категоричен бе Доналд Туск

На срещата в Брюксел Меркел ще призове Русия за трайно примирие в Сирия

  Срещата на ЕС ще призове Русия към установяване на дългосрочно примирие в Сирия, заяви германският канцлер Ангела Меркел, предаде БГНЕС. Тя изтъкна това при пристигането си за срещата на ЕС в Брюксел. „Става дума за ясно изразяване на позициите. Надяваме се, ние ще дадем за де разбере, че трябва колкото се може по-бързо да се заработи върху постигането на примирие, не за няколко часа дневно, а за продължително прекратяване на боевете“, поясни тя.

Меркел нападна Путин: Русия носи отговорността за случващото се в Сирия

Канцлерът на Германия Ангела Меркел заяви, че Русия носи сериозна част от отговорността за случващото се в Сирия. Тя каза това на пресконференция след срещата на лидерите от „Нормандската четворка“ и преговорите за Сирия с участието на президента на Русия Владимир Путин и президента на Франция Франсоа Оланд, пише БГНЕС. Тя не изключва на откриващата се днес среща на върха ва ЕС да бъде обсъждан и въпроса за засилване на санкциите срещу Русия, но счита за приоритетно подобряването на хуманитарната ситуация в Сирия. Меркел оцени преговорите в президента Путин като трудни. „Това беше мното ясен и труден обмен на мнения. От името на Германия аз ясно дадох да се разбере, че международното право определя какво е военно престъпление и че бомбардировките са нехуманно. За населението, те са ужасно изпитание. “Русия носи голяма част от отговорността“ за хуманитарната обстановка в Сирия.

Меркел и Оланд с остър тон спрямо Путин, руският президент предпочете да замълчи

Няма как да различиш терористи от цивилни при бомбардировки. Така германският канцлер Ангела Меркел отправи сериозна критика към руския президент Владимир Путин след приключилата късно снощи среща на Нормандската четворка. На нея беше обсъден напредъкът по изпълнението