28.10.2016

Жената, която "възкръсна", за да победи с волята си

За да се впуснеш в едно от най-тежките спортни състезания - Ironman, се изисква воля, желание и подготовка. За да го завършиш, са необходими още повече качества. Историята на Турия Пит обаче препраща към напълно различен свят, в който човешките сили изглеждат безгранични. Австралийката, претърпяла над 200 операции, финишира успешно преди два дни в Ironman в Хавай за 14.37:30 часа. Тя се справи с 220-километровото предизвикателство, включващо близо 4 км плуване, 180 км...

Още

Възкръсна уникална църква в Мелник

Днес Мелник ще бъде огласен от тържествен камбанен звън. Неврокопският митрополит Серафим ще освети уникалния 15-вековен храм "Света Параскева"/"Света Петка", който бе възстановен след повече от 100 години. Но дори и в руини, тук се стичаха поклонници, тъй като мястото е свято. В църквата пак ще палят свещи и ще се молят за здраве хиляди миряни от страната и чужбина, съобщава „Стандарт”.

Григор Димитров възкръсна срещу французин, вече е на четвъртфинал в Пекин

Григор Димитров възкръсна зрелищно във втория кръг на турнира в Пекин след изоставане от сет и затвърден пробив срещу французина Пуй за крайния успех със 6-7(3) 7-6(0) 6-4. Поставеният под №6 в основната схема Пуй наскоро се изкачи до рекордното си 16-то място в световната ранглиста, след като спечели титлата в Метц,

Чудо! Безследно изчезнал българин възкръсна след 26 години, борят се за живота му!

Илия Стефанов* от сливенското с. Николаево напуснал родния си дом в края на 80-те – началото на 90-те години на миналия век. Тръгнал от близките си малко след като починал баща му. Повече не се обадил, не посетил сестра си или брат си, не се върнал в селото. Сякаш потънал вдън земя. От време на време в Николаево долитали разни слухове: че уж гледал някъде овце, че уж заминал в чужбина. И че не дай боже може да му се е случило нещо лошо. След 18 години ни вест, ни кост смъртта на Илия била обявена официално. Негови родственици, на брат му и на сестра му, започнали да задават въпроси, дошло време и за подялба на наследствените земеделски земи. Сестра му поискала Илия да бъде издирен чрез съда, разказва "Труд".

Диетоложката Енджи Касабие "възкръсна" със сватба

Омъжи се за "Мистър Ливан" Рабих Ел Зейн в Кайро

Ужасът възкръсна! Окошариха терористи в Германия, свързани с атаките в Париж

По-рано днес бяха задържани трима души в Германия, заподозрени за връзки с „Ислямска държава". Оказа се, че те са свързани с терористичните нападения в Париж през ноември. Това съобщи вътрешният министър в Берлин Томас де Мезиер.