26.10.2016

Хора от Елхово: Бежанците не излизат, тихи са, мълчат си!

Други пък се страхуват от присъствието им в града

Още

18 нелегални мигранти са задържани край Драгоман

18 нелегални мигранти са задържани край Драгоман при опит да преминат нелегално границата ни със Сърбия.  15 от мигрантите са жители на Афганистан, Пакистан и Ирак и са регистрирани в Държавната агенция за бежанците. През изминалото денонощие граничните полицаи в Елхово са предотвратили 6 опита на 87 чужденци да преминат незаконно турско-българската граница.

Задържаха 18 бежанци на българо-сръбската граница

  Тази сутрин към 8 часа гранични полицаи от РДГП – Драгоман са задържали 18 чужденци при опит да преминат незаконно българо-сръбската граница. 15 мъже и 3 жени са установени на 1 км от границата в района на село Калотина. Трима от тях нямат документи за самоличност, предаде БГНЕС. Останалите – от Афганистан, Пакистан и Ирак, са регистрирани в държавната агенция за бежанците. Чужденците са задържани в ГПУ – Калотина, съобщиха от Гранична полиция. През изминалото денонощие граничните полицаи от РДГП – Елхово са предотвратили 6 опита на 87 чужденци да преминат незаконно турско-българската граница.   

40 чужди граждани са задържани вчера до българо-сръбската граница

По-голямата част от задържаните са били с регистрационни карти, издадени от Държавната агенция за бежанците. На границата ни с Турция, близо до Резово са задържани други 9 мигранти при опит да преминат нелегално. Само в района на Елхово за едно денонощие са предотвратени 8 опита на 220 мигранти да влязат незаконно от Турция в България.

Полицаи от ГПУ-Брегово задържаха 40 чужденци при опит за незаконно преминаване на българо-сръбската граница

  Граничен наряд от ГПУ-Брегово е задържал вчера близо до българо-сръбската граница 40 чужденци, съобщава БГНЕС. 30 от тях заявили, че са от Афганистан, 7 – от Пакистан, 3 – от Непал. При проверката е установено, че 26 от групата са с регистрационни карти на чужденци, издадени от Държавната агенция за бежанците, съобщиха от Гранична полиция. Те са изведени от граничната зона. Останалите са откарани в разпределителния център на Дирекция „Миграция“ в Елхово. Вчера към 18 часа граничен полицейски наряд от ГПУ-Малко Търново е задържал в землището на село Резово 9 имигранти, преминали незаконно турско-българската граница. Четирима от тях имат ирански паспорти, останалите са без документи за самоличност. Работата по случая продължава. През изминалото денонощие граничните полицаи от РДГП – Елхово са предотвратили 8 опита на над 220 имигранти да преминат незаконно турско-българската граница. 

Опитите за влизане у нас са по-малко в района на оградата на границата

След издигането на оградата по границата в Ямболския регион опиталите се да преминат са значително по-малко, показва статистиката. В граничната с Турция община Елхово се намира един от временните центрове за бежанци в страната. Той работи от няколко години и е едно от местата, в които се настаняват мигрантите, опитали се незаконно да влязат в България. Центърът в Елхово е от затворен тип, в него бежанците престояват само няколко дни. Отношението на местните към бежанците остава противоречиво. Абсолютно никакви притеснения.  Деца и жени, можеш ли да ги оставиш на пътя, е мнението на една част от хората. Други заявяват: Ние сме малко градче и ни е страх, че ще тръгнат болести, може да дойдат и терористи. В граничните села на общините Ерлхово и Болярово засега няма притеснения от засилен мигрантски натиск.

В района на оградата на границата опитите за влизане у нас са по-малко

След издигането на оградата по граница, в Ямболския регион опиталите се да преминат са значително по-малко, показва статистиката. В граничната с Турция община Елхово се намира един от временните центрове за бежанци в страната. Той работи от няколко години и е едно от местата, в които се настаняват мигрантите, опитали се незаконно да влязат в България. Центърът в Елхово е от затворен тип, в него бежанците престояват само няколко дни. Отношението на местните към бежанците остава противоречиво. Абсолютно никакви притеснения.  Деца и жени, можеш ли да ги оставиш на пътя, е мнението на една част от хората. Други заявяват: Ние сме малко градче и ни е страх, че ще тръгнат болести, може да дойдат и терористи. В граничните села на общините Ерлхово и Болярово засега няма притеснения от засилен мигрантски натиск.