26.10.2016

Учени: Това са точните координати за обитаване на Марс

Регионът Deuteronilus Mensae в северното полукълбо на Марс може да стане най-подходящото място за изграждане на обитаема станция на Червената планета. В тази област се съдържа голямо количество воден лед, което може да бъде използвано от бъдещите пилотирани експедиции, твърдят специалисти, участвали в Москва в Седмия международен симпозиум за изследване на Слънчевата система.

Още

Генов: Трябва да си паднал от Марс, за да не разбереш, че това е постановка

Ако кажа, че феновете не ми влияят, значи съм тъпанар, коментира треньорът на Пирин

Марсилия е готова да стане сцена на историческата среща довечера между Франция и Германия

Марсилия е готова да стане сцена на историческата среща довечера между Франция и Германия на полуфинала на Евро 2016. Предприети са максимални мерки срещу рискове от атентати и сблъсъци между фенове. Около 30000 германски запалянковци са дошли в страната. "Електрошок", "Сблъсък на върха", "Среща на едно футболно поколение" - такива коментари валят във Франция пред историческата футболна среща между французи и германци. 64 000 зрители са очаквани за мача на колодрума в Марсилия, до последния момент хиляди фенове се опитваха всячески да се доберат до билети. Марсилците се чувстват ощетени от системата за продажби на УЕФА, която не дава предимства на местните жители. Ако срещата е колосално изпитание за френския национален отбор, който отдавна мечтае за реванш срещу германските си събратя, още по-голямо е изпитанието за силите на реда. 1400 полицаи и военни ще охраняват града, движението в района на стадиона следобед ще бъде затруднено, забранено е да се изнася алкохол от заведенията. Относно прогнозите селекционерът на сините Дидие Дешан се изказа лаконично. Предстои да изпишем нова страница и тя е бяла, каза той. Какъвто и да е резултатът, след мача двете страни явно ще си останат приятели - според проучвания германският отбор е един от любимите на французите след собствените им национали.

Марс вече не е ретрограден! Вижте как ще се отрази това на всеки от нас

Планетите облагородяват с плодотворни идеи, създават творческо настроение, подаряват усещане за радост и добро самочувствие. Интелекта ще доминира над емоциите. Луната е в знак Телец. Марс възобновява нормалния си ход след ретроградно движение. Внася се някаква умиротвореност в живота. Хората стават леко апатични. Появява се незнайно откъде апатия и лека тъга. Идеално време за посещение на творчески вечери, концерти и театър, пише novini.bg.