22.10.2016

Принудиха феновете на Иран и Южна Корея да скърбят по време на мач

Футболните скандирания ще бъдат заменени от религиозни лозунги

Още

Южна Корея е подготвила план за масиран удар по Пхенян в случай на ядрена атака

Армията на Южна Корея е подготвила план за изпреварващ масиран удар по Пхенян, който да унищожи севернокорейската столица, ако КНДР започне подготовка за ядрена атака, предаде Yonhap, позовавайки се на военен източници в Сеул.

Южна Корея: Севернокорейски вицепремиер е екзекутиран

Други двама висши служители са са изпратени в земеделски райони "за превъзпитание"

Кери се съмнява в мирното споразумение с Русия за прекпратяване на огъня в Сирия

Американският държавен секретар Джон Кери изрази опасенията си, че ново споразумение с Русия за прекратяване на огъня в Сирия надали ще има. Поради тази причина той призова Москва да бъде сериозна относно намирането на изход от конфликта, пише БГНЕС. „Не подхождам с големи очаквания и надежда”, каза държавният секретар на пресконференция след срещата си с министри на Южна Корея." Кери отбеляза още, че ако сирийските и руските сили освободят Алепо, опозицията и радикалните групи ще бъдат дори по-малко склонни да започнат преговори за прекратяване на огъня. "Ако Русия и Асад успеят да завземат Алепо, фундаменталната динамика на тази война няма да се промени", заяви той пред медиите. "Ще се промени ли отношението на хората, които са били прогонени и онези, които са били радикализирани? Не. Те ще бъдат още по-решени да търсят отмъщение и по-малко склонни да преговарят.

10 мисли, които описват най-точно депресията

Повече от 800 000 души се самоубиват всяка година. Още повече са хората, които се опитват да направят същото. В класацията на първо място се нараждат страни като Гана и Южна Корея, България се намира на 61-во място и дели резултата си с Босна и Херцеговина. Родината ни получава рейтинг от 10.8, докато Румъния може да се похвали с цели 4 позиции по-надолу и рейтинг от 10.5. Депресията продължава да бъде една от неразгаданите човешки трагедии. Това не е болест, която не може да бъде излекувана или преборена, това е болест, която трудно би могла да бъде регистрирана.

Японци научиха робот да се поти

В опит да намерят оптимално решение за охлаждане на вътрешните части на роботите при изпълнение на тежки физически задачи японски инженери са заимствали реакция, присъща за живите организми. За да избегнат прегряване, те са измислили начин да накарат машините да се потят. Изобретателите от Токийския университет са демонстрирали пасивния способ за охлаждане на конференцията IEEE/RSJ International Conference on Intelligent Robots and Systems (IROS 2016) в Южна Корея. В ролята на "опитната мишка" влиза човекоподобен робот на име Kengoro. За имитация на потенето се използва двуслойна алуминиева пореста рама, отпечатана на триизмерен принтер с помощта на технологията за лазерно синтериране (Direct metal laser sintering - DMLS). Получената структура пропуска течност за охлаждане без да позволява течове. Високият 1.7 м Kengoro с тегло 56 кг може да прави лицеви опори в продължение на 11 минути без прегряване на нито един от 108-те мотора в конструкцията му. Според японците нововъведението е три пъти по-ефективно от водното охлаждане, но все пак отстъпва на традиционните радиатори с активен топлообмен. Потящият се хуманоид се нуждае от една чаша дейонизирана вода, за да работи половин ден. ...

От САЩ засякоха изпитание на севернокорейска балистична ракета

Американската армия е засякла неуспешно севернокорейско изпитание на балистична ракета със среден обсег край северозападния град Кхусон, съобщи Пентагонът, цитиран от Ройтерс. "Решително осъждаме това, както и останалите ракетни изпитания на Северна Корея", заяви командирът от Военноморските сили на САЩ и говорител на Пентагона Гари Рос. "Възнамеряваме да изразим безпокойството си пред ООН, за да увеличим международната решимост Корейската народнодемократична република да понесе отговорност за тези действия." Рос каза, че ангажиментът на САЩ към защитата на съюзниците им в региона, включително на Южна Корея и Япония, е "непоклатим" в контекста на подобни действия от страна на Пхенян. Пентагонът посочи, че изстрелването на ракетата не представлява заплаха за Северна Америка. Смята се, че тя е балистична, със среден обсег от типа "Мусадан", заяви още американското министерство на отбраната, цитирано от Асошиейтед прес. Южнокорейската армия заяви, че севернокорейската ракета се е взривила малко след като е излетяла.