22.10.2016

В срутената след пожар къща в с. Фролош загина 61-годишен мъж

  61-годишен мъж е загинал след пожар, възникнал към 5 ч. тази сутрин в село Фролош, община Кочериново, предаде БГНЕС. Сигналът за пожара в махала Вельовска е подаден едва към 8 часа. Три екипа пожарникари от град Рила започнали да гасят огъня. Къщата от 120 кв. м., която е от гредоред е изгоряла и се е срутила. Мъжът бил в стая на приземния етаж, родителите му - бащата на 83-години и майка му - на 82, които спели на втория етаж, се събудили от огъня към 6 часа и успели да излязат. „Видях, че всичко гори, събудих мъжа ми и излязохме, навън бе тъмно, тук няма обхват на телефоните, чак към 8 часа се обадиха и пожарните дойдоха”, нареждаше през сълзи майката на загиналия. Към 10 часа съпругът й, който едва ходи, бе транспортиран с линейка на ФСМП-Рила до МБАЛ-Благоевград със сърдечна криза. При пожара е изгоряла цялата покъщнина на семейството, скътаните за черни дни около 1000 лева, а най-вероятно и животните-кози, прасе и кокошки. Възрастната жена първо пуснала навън козите, но от тях няма и следа. В махалата освен изгорялата къща има още една, но необитаема. Семейството на загиналия Иван Лудачки са единствените обитатели на махалата, до която води черен и кален път. Наложи се пожарникарите да режат клони, за да се върнат до асфалтовия път, който води до центъра на село Фролош. На мястото на инцидента в 10.15 ч. пристигна оперативно-следствена група от ПУ-Рила, мъжът все още е под отломките, до този час тялото му не е извадено. Напълно изгоряла е и намиращата се в съседство с къщата стопанска постройка с животни. Най-вероятна причина за пожара е, че загиналият имал навика да пуши в леглото. Родителите му са имали проблеми с него, същият не е семеен. Най-вероятно той е заспал с цигара, първо пламнали завивките, а след това и цялата къща. Иван най-вероятно се е задушил още от дима, отделян при тлеенето на завивките, но това ще установи аутопсията. 

Още

Мъж загина при пожар в село Фролош

Той беше затрупан под руините на собствената си къща

Мъж загина в горяща къща във Фролош

61- годишен мъж е починал при пожар в къща, в село Фролош. Неговите родители са успели да излязат от горящия си дам и да се спасят.Къщата е било гредоред и следствие на огъня се е срутила, съобщиха от ОД МВР- Кюстендил....

Пожарникари се отзоваха на сигнал, но изпод развалините се появи зловеща гледка

60-годишен мъж загина при пожар в кочериновското село Фролош. Той беше затрупан под руините на собствената си къща.

Има загинал при срутената при пожар къща в Кочериново

61-годишен мъж е загинал при пожара в къща в село Фролош, община Кочериново. Това съобщиха от Областна дирекция на МВР – Кюстендил, цитирани от Фокус. Сигналът за възникналия пожар е постъпил около 08.00 часа.