26.10.2016

"Активни потребители" проверяват какво съдържа лютеницата

В края на октомври или началото на ноември неправителствената организация "Активни потребители" ще обяви резултатите от тестовете, които прави, на лютеницата, която се предлага на пазара. Целта е да се установи съдържанието на този продукт. Това съобщава в интервю пред "24 часа" председателят на организацията Богомил Николов. В началото на лятото организацията установи странности в съдържанието на майонезата и млечни продукти, наричани сирене, които са произведени от заместваща...

Още

Активни потребители сезира Десислава Танева за оцетните имитации

Асоциация “Активни потребители” изпрати сигнали до Министъра на земеделието, г-жа Десислава Танева, Агенцията по храните, Агенцията по лозата и виното и Комисията за защита на потребителите относно прилагането на заблуждаващи практики при предлагането на синтетични оцетни киселини - заместители на натуралния оцет. 

Facebook вече има почти 2 милиарда активни потребители месечно

Facebook продължава да генерира огромни печалби. Това разбираме от най-новия финансов доклад за втората четвърт на 2016 година, който излезе официално вчера. Социалната мрежа споделя за 6,44 милиарда долара приходи и 2,05 милиарда в печалби, което се равнява на 59% ръст спрямо същия период миналата година. Месечните активни потребители пък са 1,71 милиарда, което е с 15% повече The post Facebook вече има почти 2 милиарда активни потребители месечно appeared first on Smart News.

Шефът на „Активни потребители” Богомил Николов: Отказалите море в Турция могат да си върнат парите

Богомил Николов е доктор по икономика и магистър по политология. Председател е на асоциация „Активни потребители”. Член е на Европейския социален комитет.

Pokémon GO идва в Европа и вече гони Twitter по активни потребители

Дългоочакваната игра от Nintendo и Niantic, Inc. Pokemon GO е налична в САЩ от едва няколко дни и вече е на върха в съответните магизини за приложения. Данните сочат, че само за два дни играта, която използва аугментирана реалност за лов на покемони, е инсталирана на цели 5% от всички Android смартфони в САЩ. Заедно със The post Pokémon GO идва в Европа и вече гони Twitter по активни потребители appeared first on Smart News.

Instagram се похвали с 500 млн. месечно активни потребители

Мрежата за споделяне на снимки увеличи размера си повече от два пъти през последните две години

Spotify вече има над 100 милиона активни потребители всеки месец

Популярната услугата за стрийминг на музика Spotify вече има над 100 милиона потребители месечно, което е повече от обявените преди повече от година 75 милиона. Засега не е ясно каква част от тези потребители плащат всеки месец – през март техния брой беше 30 милиона, но междувременно компанията направи семейния ...