24.10.2016

И пак за Lady in blue: Гаф, протокол, а прическата – къде е?

Нова снимка на посланичката в Двореца - с голяма чанта на земята

Още

Мажд Алгафари изригна срещу незаконните бежанци: Седят с по два-три телефона, въртят далавери

Не се изненадвам от протестите срещу мигрантите, дори ги подкрепям, особено когато става дума за икономическите мигранти като афганистанци, пакистанци, жители на Африка. Те не бягат от войни, заяви преводачът от арабски Мажд Алгафари по повод три днешни антимигрантски протеста в различни точки на страната. 

Мажд Алгафари: Трябва ние да диктуваме правилата на мигрантите, не те на нас

Не се изненадвам от протестите срещу мигрантите, дори ги подкрепям, особено когато става дума за икономическите мигранти като афганистанци, пакистанци, жители на Африка. Те не бягат от войни. Тази позиция защити в предаването "Хоризонт за вас" преводачът от арабски Мажд Алгафари по повод три днешни антимигрантски протеста в различни точки на страната. Тези хора след като бъдат задържани трябва да бъдат в лагери от затворен тип извън големите градове и да останат там до решаване на казуса им, коментира Алгафари: Минах през улица „Цар Симеон“ в центъра. Влязох в магазина, продавачът,  иракчанин, ми каза: „Алгафари, повярвай ми, мен ме е страх“. Улица „Цар Симеон“ е като мравуняк. Седят с по два-три телефона, въртят някакви далавери. Тези хора трябва да бъдат изведени от центъра на София. Държавата прави само показни акции, затварят улицата, проверяват им документите, стават и заминават, каза още Мажд Алгафари. Той обясни, че половината от мигрантите ходят с листче със снимка, захваната с телбод, направено саморъчно . Страхът ще доведе дотам народът да спечели срещу държавата. Не може държавата да си играе с чувствата, правата и задълженията на народа, убеден е преводачът. По думите му се извършва дискриминация срещу собствения народ, което той определи като опасно. Алгафари направи разграничение между сирийците и останалите мигранти, които са в страната ни:Сирийците са много интелигентен, възпитан, приятен народ. Те са готови да се включат в икономиката на тази страна. Някой да е видял група сирийци като циганета, застанали около джамията и около Халите? Не. Сирийците стоят вкъщи, в лагери, там, където са се настанили. Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

Новата ПР-ка на Роналдо започна с гаф

Португалецът ядоса будистите със снимка

Доц. Буруджиева: Радев спечели дебата с "отличен". Цачева не бе научила уроците си, направи гафове

Кандидатът на ГЕРБ допусна фактологични грешки, кандидатът на БСП, който не е политик, се представи за „отличен“. Цачева не знаеше, че не е подписано споразумение от страна на Турция (за мигрантите). Тя не знаеше разликата между армия и въоръжени сили.

Румен Овчаров: Махането на бивши министри на БСП от енергийни фирми е гаф на Бойко Борисов

Премиерът вкара прокуратурата в предизборната борба, каза бившият енергиен министър

Румен Овчаров: Борисов прави гафове, дава възможност на БСП да спечели изборите

Бившият енергиен министър припомни, че Трайчо Трайков е бил освободен като министър защото забавил програмата по реконструкцията на 5-и блок на АЕЦ