21.10.2016

Румънец катастрофира край село Тича

52- годишен румънски гражданин катастрофира край село Тича, информират от полицията в Сливен. Инцидентът е станал на 10 октомври около 23.30 часа на около 2 км след селото. Лек автомобил "Фолксваген Голф", управляван от пострадалия, в зоната на ляв завой губи управление и се преобръща в близкото дере. От произшествието е пострадал водачът, който е транспортиран до МБАЛ-Сливен, без опасност за живота. С него е пътувал и друг румънски гражданин на 56 години, който е без наранявания. По случая е образувано досъдебно производство.  ...

Още

Първо в БЛИЦ! Ето как протича визитата на Борисов в Холандия (СНИМКИ)

Премиерът и председател на ГЕРБ Бойко Борисов показа как протича визитата му в Маастрихт, Холанди. Той е там заради срещата на лидерите от Европейската народна партия.

Изтича срокът за втора вноска на данък сгради и такса смет

Дирекция „Приходи от местни данъци и такси" към Община Плевен напомня, че на 31 октомври 2016 г. изтича срокът за заплащане на втора вноска за данък върху недвижимите имоти, такса битови отпадъци и данък върху превозните средства за 2016 година. Дължимите суми могат да бъдат заплатени на каса в Дирекцията или по банков път по сметка на Община Плевен. Информация за сметките и кодовете за плащане може да се намери на адрес www.pleven.bg, секция „Местни данъци и такси". Работното време на Дирекция „Приходи от местни данъци и такси" за плащания в б...

Колко бързо можем да тичаме на Луната?

Според изследване на Националната космическа агенция на САЩ (NASA), публикувано в Journal of Experimental Biology, хората биха могли да тичат много по-бързо на Луната, отколкото се е очаквало.

Изтича срокът за укрепване ската на Кресненското дефиле

  Две седмици остават до завършването укрепването скалистия скат над ГП Е-79 в началото на Кресненското дефиле, започнало на 5 август, остава още много трудоемка работа. По високия над 25 метра скат „пълзи” шейна, пише БГНЕС. При старта на ремонтите дейности, започнал в района на „Османска чешма” на около два километра след входа на дефилето откъм Симитли, бе съобщен срок за завършване до 30 септември, но след като това не стана, АПИ удължи срока с още един месец-до края на месец октомври. Укрепването на скалистия скат, от който падаха често камъни, се проточи доста. Започна с почистване около ската от растителност, последва събаряне на нестабилните скални късове, поставяне на високоякостните мрежи, след което започна най-трудното - пробиване на около 300 отвора в скалите, с цел по-добро закрепване на мрежите към скалите. Целият скат вече е покрит с мрежи, които са закрепени към скалите с метални пръти. Днес продължи пробиването на скалите с подвижната сонда във вид на шейна, която се тегли по ската чрез сложна система от въжета, карабинери и жумари. Шейната обслужват двама души, които пробиват отворите, заради праха и силния шум, те работят с маски и шлемофони. Тегленето по склона е сложна работа, тъй като сондата, въпреки че е на плазове като шейна, се заплита по поставените вече мрежи. На върха на ската има трима алпинисти, които поставят въжетата, по които се тегли шейната и осигуряват от горе цялата операция по пробиването на отвори. Работата е много трудна, в скалите се пробиват отвори, които се поставят метални пръти, а след това циментират. Днес до 12 часа бяха пробити едва два отвора. Самото нагласяване „на позиция” на сондата отне близо час. Върху железните планки на места се поставя още един пласт мрежи, за да не падат големи скални късове. Със стърчащите над 200 железа, дългият близо 70 метра скат заприлича на таралеж, а трафикът продължава да е затруднен защото трасето на Е-79 е изместено към река Струма. Минава се през отбивката, която е неравна, скоростта пада на 20 км/час, понякога движението се спира за да се заредят машините с дизел, да се изтеглят крановете, което поражда недоволство от пътуващите през Кресненското дефиле. Така е вече над два месеца. Дано и този нов срок бъде спазен. 

Няма пострадали от изтичането на газ в кв. "Прослав"

Няма пострадали хора от аварията със спукан газопровод при изкопни работи до пасарелката в пловдивския кватрал "Прослав", съобщиха за Дарик от полицията в града под тепатата. Сигналът е подаден в 13,30 часа днес. На мястото веднага са се отзовали полицейски екипи, които са отцепили района. Заради инцидента в квартала се е разнесла силна миризма на газ. За около половин час аварията е отстранена. Опасност за хората в района няма, казаха още от полицията.        ...

Тя чула бебешки плач и изтичала до стаята си, близнаците били спокойни, но какво видяла на записа от камерата... (ВИДЕО)

Близнаците са свързани един към друг цял живот и всеки знае, че имат много силна връзка от момента на раждането си. Независимо от това някои моменти са толкова невероятни, че е трудно дори да повярва човек за силната привързаност на бебетата от самото им раждане.