29.10.2016

Турция и Русия си стиснаха ръцете

усия и Турция сключи междуправителствено споразумение за проекта за газопровод "Турски поток". Това се случва две години след първото...

Още

Русия праща боен кораб от Крим за Сирия

Русия изпрати стражевия кораб от Черноморския флот "Сметливий" към бреговете на Сирия, за да се присъедини към руската бойна група и да остане няколко месеца.

НАТО заобикаля Русия с войски, невиждани от времето на Студената война

Решението е отговор на струпването на руски войници по западната граница НАТО укрепва източния си фланг и създава инфраструктура за отвръщане на възможна руска агресия, съобщи Ройтерс. Националният състав на батальоните, които ще бъдат разположени в балтийските държави и Полша, беше окончателно приет на среща на министрите на отбраната на алианса в сряда.

Отхвърлиха кандидатурата на Русия за Съвета на ООН за човешките права

Русия все по-често е обвинявана във военни престъпления заради действията си в Сирия. За две места в Съвета, запазени за Източна Европа, се състезаваха три страни - Русия, Хърватия и Унгария. Русия се кандидатира за преизбиране в Съвета до 2019 г. При гласуването на общо 193 страни членки на ООН, Русия получи 112 гласа и загуби досегашното си място в Съвета, Хърватия получи 114 гласа, а Унгария 144.

В Русия успешно изпитаха хиперзвукова бойна глава

Руските военни извършили успешно изпитание на хиперзвуков летателен апарат 15Ю71, известен под обозначението „изделие 4202”, съобщи руското издание „Известия”. Апаратът е стартирал на 25 октомври от Домбровския полигон в Оренбургска област по полигона Кура на Камчатка. „Изделието” трябва да замени обикновените бойни части на перспективните балистични ракети.

Сърбия и Русия тихомълком потулиха невиждан скандал помежду си

Руснаци помагали на заловените в Черна гора терористи

НАТО разполага срещу Русия 40 000 войници от силите за бързо реагиране

Само този месец Москва разположи балистични ракети в Калининград и отмени споразумение със САЩ за утилизация на плутоний”, обясни Столтенберг и обвини Русия, че продължава да подкрепя сепаратистите в Украйна.