22.10.2016

Още

Деветнайсет жертви при катастрофа на руски хеликоптер в Сибир

Най-малко 19 души са загинали и трима са получили тежки травми при катастрофа на хеликоптер Ми-8 на полуостров Ямал в северозападен Сибир през изминалата нощ, съобщиха разследващите, цитирани от ТАСС. Машината на авиокомпания "Скол"се разбила при аварийно кацане на 80 км от Новий Ур ...

Словения поставя огромни метални заграждения около най-големия граничен пункт с Хърватия

Словенските власти поставят огромни метални заграждения около най-големия граничен пункт с Хърватия - Брегана/Обрежйе. Съоръжения се вдигат и на другия граничен пункт Грушковйе/Мацел, съобщават от словенското вътрешно министерство. Поставянето на загражденията е част от плана за създаването на технически прегради. До момента Словения е поставила такива прегради по протежение на 183 км от границата си с Хърватия с цел спиране на мигрантите, казаха от словенското вътрешно министерство.

Най-луксозните храни: Поничка със златен привкус

Ню Йорк е единственото място в света, което има смелостта да продава златни понички струващи 100 долара всяка. Оригиналът на тази идея обаче идва някъде от Канада. Миналата година собственичка на заведение продаващо предимно кафе и понички създала тази специална поничка, покрита с 24-каратово злато, пише gotvach.bg.

Пет от най-красивите кътчета на България (СНИМКИ)

Често забравяме, че имаме щастието да живеем на уникално място и че в миниатюрната ни страна е пълно с невероятни красоти, на които завижда целия свят. Тук можем да се насладим на магически планини, прекрасно море, излезли от приказките крепости, реки и още много красоти.

Хакерски атаки са засегнали вчера някои от най-популярните интернет сайтове в света

Поне три масирани хакерски атаки са засегнала някои от най-популярните интернет сайтове в света, съобщава ББС. Сред засегнатите са социалната мрежа Туитър, музикалната платформа Спотифай, онлайн-кинотеатъра Netflix, интернет магазина Amazon, разплащателната система Пей Пал и много други. Всички те са клиенти на компанията ДИН, която помага за по-голямата им популярност в интернет. Вчера ДИН е била атакувана, което е затруднило достъпа до сайтовете, които са нейни клиенти. Все още не е ясно кой стои зад атаката, но организацията Wikileaks излезе с призив към привържениците си да спрат кибератаките в САЩ.