22.10.2016

На 1-ви ноември започва акция "Зима"

Заради безопасността на пътя и ниските температури рано сутрин, вече е време шофьорите да помислят за смяна на летните със зимни гуми, съветват специалисти и подчертават, че не е правилно схващането, че смяната на гумите трябва да стана, когато падне първият сняг. Проверка на репортер на „Хоризонт“ показа, че повечето от шофьорите все още не подготвили автомобила си за зимата: Зимните гуми имат по-голямо сцепление с пътната настилка, което е важно при лошите атмосферни условия и ниските температури, каза Емил Панчев - председател на Съюза на българските автомобилисти и допълни: Най-опасни са задръстванията, които стават, поради ненавременна смяна на гумите. Моят съвет е през следващия месец водачите да започнат да сменят своите гуми. Ако зимните гуми са съхранявани неправилно, за по-голямата устойчивост на автомобила са необходими нови. Тяхната цена зависи от размера на гумите, качеството им и тяхната марка. За повечето автомобили е около 100 лева за едната гума. Правилно е да ги сменим всичките, най-добре е за спирачния път. В краен случай, като вариант - две по две гумите трябва да бъдат еднакви - предни и задни. По закон от 1 ноември всички шофьори трябва да карат с автомобили, оборудвани с гуми, подходящи за зимни условия, коментират шофьори. Според други: По принцип в нашето законодателство не е задължително да имаме зимни гуми, казано е над 4 мм. да са зимните гуми. Инструктори и монтьори допълват, че шофьорите трябва да обърнат внимание и на спирачките на автомобила, на течността за чистачки, която трябва да се замени със зимна, да се провери отоплителната система на автомобила. От 1-ви ноември полицията започва акция "Зима", в рамките на която ще се проверява как са подготвени за зимата превозните средства. 

Още

Без партньор на хоризонта Twitter трябва да взима важни решения самостоятелно

Може би ще се наложи компанията да съкрати служители и да направи пълно преструктуриране

Снегонавяванията през зимата са проблем за движението на линейките

Снегонавяванията през зимата са проблем за движението на линейките. Това каза за Радио “Фокус”- Видин д-р Станислав Поломски, директор на спешния медицински център във Видин. Той посочи, че при такива екстремни условия, екипите поддържат връзка със служители на "Гражд

Потресаващо ВИДЕО: Смъртно болен от рак умира, след като взима лекарство за евтаназия (ВИДЕО 18+)

Мъж, страдащ от смъртоносна форма на рак на костите, причиняващ му ужасни болки, сложи край на живота си, взимайки лекарство за евтаназия. 66-годишният Макс Бромсън е избрал да напусне този свят на 28 юли 2014 година в мотел Adelaide, заобиколен от своето семейство. Той е погълнал препарата Nembutal.

4 фактора при взимането на решение за покупка

Правилото е, че колкото повече техники за влияние върху клиентите си използвате, толкова по-вероятно е Вашите продажби да се удвоят. Целта на процеса на продажба е да убедите клиентите ви, че ще се чувстват много по-добре, притежавайки вашите продукти или услуги, отколкото запазвайки тези пари за друго.

Областта е готова за зимата

Област Сливен е готова за зимата. Това стана ясно, след работна среща за зимното поддържане на републиканската пътна мрежа за сезон 2016/2017 г. за територията на областите Сливен, Ямбол, Бургас и Хасково в областна администрация Сливен. Областният управител Татаня Петкова каза, че се надява и тази зима да е по-лека, както беше миналогодишната и че очаква добра координация между всички институции и пътно-поддържащи фирми, отговорни за доброто състояние на пътната инфраструктура през зимния период. Участвах аинж. Георги Златев - директор на ди...

Политолог пророчески: Западът няма да преживее тази историческа „зима”

Западът преживява най-сериозната си криза в своята история, от нея евроатлантическото общество никога повече живо няма да излезе. В това са съгласни политолози и от двете страни на Атлантика. Сегашното поколение западни лидери се сблъсква с най-сериозното си изпитание за последните 70 години, пише в New York Times бившият генерален секретар на НАТО Хавиер Солана.