26.10.2016

Защо беше евакуиран 16-етажен блок в София?

Заради сигнал за напукана носеща стена, живеещите в 16-етажен блок в столичния квартал "Сердика" бяха евакуирани снощи от екипи на "Гражданска защита" и пожарната. Проверката на ДНСК и инспектори от Столичната община установи, че няма опасност за живеещите в блока и те нощуваха в домовете си. Не беше установена и опасност за съседните сгради. Според хората от блока пукнатината се дължи на ремонти в някои от апартаментите, при които са премахнати опорни колони. Живеещите в кооперацията са възмутени, защото по думите им подали сигнала още в неделя, но от общината отговорили, че не могат да реагират в почивния ден.

Още

Какво вдъхновява чуждестранни артисти да останат в София?

София през погледа на артисти от чужбина, избрали нашата столица, за мястото, където да създават изкуство. В 7 късометражни филма, разказващи за успешната им творческа и социална интеграция, режисьорът Николай Василев показва защо хора от целия свят са решили да останат в София и как градът вдъхновява професионалното им развитие. Премиерата е днес от 18:30 в Дома на киното.

Парализирано момче, което движи само очите си, полетя в небето над София (СНИМКИ)

Това не е разказ за застраховане, нито история от ежедневието. Това е разказ за една усмивка, която изпълва дните със смисъл. Разказ за едно обикновено момче с необикновен заряд и сила. Неговата професия е Мечтател. Това работи 28-годишният Николай Божиков от Калофер. Или поне това е вписал в профила си във Фейсбук. Младият мъж е прикован към инвалидна количка повече от 14 години.

Главният архитект на София спря строежа в Бистрица

Спорното застрояване на бившия ресторант "Цумчето" в софийското село Бистрица беше спряно днес. Това стана с решение на главния архитект на София Здравко Здравков, след като рано тази сутрин жителите на Бистрица излязоха на пореден протест срещу застрояването в района. Те направиха жива верига, за да спрат строителната техника. През последните седмици на няколко пъти ви разказахме за имотните схеми в Бистрица, чрез които апетитни общински и частни земи биват заграбвани с фалшифицирани нотариално заверени декларации. По думите на кмета на селото Николай Гюров теренът на т.нар. "Цумче" също е продаден по тази схема.

И италианци търсят изчезнал софиянец

Изчезнал преди 4 месеца младеж се издирва от леля си, съобщи самата тя във фейсбук. Борислава Мартинова моли всеки да сподели снимката му, за да стигне до възможно най-много хора. Ето какво пише тя: "Вече четири месеца няма ни вест ни кост от моя племенник! Излезна на 01.07.2016 г.от дома си в гр. София, жк Люлин сутринта към 7,

Ryanair пусна билети по 2 евро от София

Нискотарифната авиокомпания Ryanair пусна билети от 2 евро от София до 5 дестинации. Промоцията важи за полети от 10 до 16 ноември. Намалението се отнася за еднопосочни билети от българската столица до Милано, Бирмингам, Брюксел, Кьолн и Хамбург,...

Заплатите: Колко взимат във Видин и в София за една и съща работа?

Все по-силно се разтваря ножицата между столицата и провинцията