26.10.2016

Още

Филип Хамънд каза кои българи няма да бъдат проверфявани на границата след "Брекзит"

Британският министър на финансите Филип Хамънд заяви, че „няма възможност“ миграционният контрол след Брекзит да се отнася до работниците от страните от ЕС, които са висококвалифицирани, пише The Guardian. Министърът заяви, че гласоподавателите са загрижени, че чуждестранните работници взимат „нискоквалифицираните работни места“, но не и от висококвалифицираните.

Няма да повярвате какво откриха учените за големите мускули, ето до какво водят те

Повишаването на мускулната сила подобрява мозъчната функция при хора с проблемна памет, сочи изследване на Университета на Сидни. Проучването било проведено сред 100 души на възраст между 55 и 86 години с леки когнитивни нарушения.

Стефан Гамизов: Няма разлика между Пеевски и Прокопиев

Отвратително ми е да го кажа, но както Пеевски направи Орешарски премиер, така и Прокопиев направи Плевнелиев президент. Това написа в профила си във Фейсбук анализаторът Стефан Гамизов. Няма разлика в методите на Пеевски и Прокопиев от гледна точка на забогатяване, освен в по-лицеприятното поведение на Прокопиев от дипломатическа и псевдоинтелектуална гледна точка. Ако Пеевски е бактерия разяждаща общественият морал, то Прокопиев е вирус убиващ имунната система на обществото. Не очаквам много хора да ме разберат, но накрая ще се окажа повече от прав и за двамата и не само за тях. Дали ще служиш на Путин и/или Ердоган или ще си слуга на западна корпоративна престъпност е все едно и също нещо. Все си убиец на общественият интерес и морал......

Няма напрежение между работодателите и КТ "Подкрепа"

Недостатъци в комуникацията е причината преговорите между работодателите и КТ "Подкрепа" да не се състоят. Това заяви президентът на синдиката Димитър Манолов в предаването "Още от деня"

Социолози: Младите хора нямат желание да гласуват

Липсата на желание за гласуване сред младите хора е основен проблем. Много от тях не проявяват особено желание да гласуват нито на президентските избори, нито на референдума, сочат социолозите от "Алфа Рисърч" и "Галъп Интернешанъл", предаде БНТ. Според изследването на Алфа Рисърч и Галъп Интернешанъл, младите хора между 18 и 25 години не гласуват активно, затова и не са информирани за изборните правила. Не проявяват особено желание да гласуват нито на президентските избори, нито на референдума, твърдят социолозите. Тези, които все пак са решили да гласуват, предпочитат протестния вот. Склонни са подкрепят по-екзотични кандидати в изборите.